Jordà promet “fer front comú amb el sector agrari per a combatre la plaga de conills”

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha visitat una finca de Verdú aquest divendres amb organitzacions agràries i pagesos del territori

Observar de primera mà el territori, escoltar pagesos i pageses de l’Urgell i la Vall del Corb i valorar el desenvolupament de les mesures implementades per a frenar la sobrepoblació de conills al territori. Aquestes han estat les raons de la visita d’aquest divendres de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, a una finca d’una pagesa de Ciutadilla afectada directament per la plaga. L’han acompanyat també representants d’organitzacions agràries com Unió de Pagesos, ASAJA Lleida, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i representants de la plataforma ‘Pagesos o conills’. Tot plegat, per reivindicar les conseqüències d’una problemàtica agreujada per la sequera que des del sector asseguren que és impossible de comprendre s’hi viu i s’hi treballa.

Des de la Generalitat advoquen prendre mesures immediates però també a mitjà i llarg termini, per fer front a l’impacte de la plaga.

Jordà ha aprofitat l’ocasió per repassar mesures empreses paral·lelament com les batudes nocturnes i paranys als camps afectats, el xipatge gratuït de les fures dels caçadors o l’aplicació de fosfur d’alumini als terrenys damnificats.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.