Josep Minguell inicia la fase final de les pintures al fresc de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega

L’acte de presentació, celebrat aquest matí a Tàrrega, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Tàrrega, Maria Alba Pijuan Vallverdú; la vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Estefania Rufach; i el rector de la parròquia de Tàrrega, Josep M. Vilaseca

L’artista targarí Josep Minguell ha fet públic el projecte de la darrera fase de les pintures al fresc de l’església de Santa Maria de l’Alba. Un cop finalitzada l’obra, que s’estendrà més de 1000m2, el conjunt mural serà un dels majors exemples contemporanis arreu del món d’aquesta tècnica pictòrica mil·lenària que històricament ha fet servei a grans obres com la Capella Sixtina.

Tot i assegurar que no treballarà sota pressió, Minguell es proposa acabar l’obra al llarg del 2022, any en què aquest temple celebra el 350è aniversari de la col·locació de la primera pedra.

Els esbossos, dibuixos a gran escala i les maquetes preparatòries conformen una exposició que s’ha inaugurat al Museu de Tàrrega Urgell, en un acte conjunt amb l’Ajuntament de Tàrrega, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la parròquia de Santa Maria de l’Alba.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.