Joves de Maldà fan tasques de manteniment al poble a canvi d’un viatge

Aquests joves de Maldà  estan netejant el Parc de la Font Vella que va quedar molt malmès després de la tempesta de divendres passat. En total són una desena de nois i noies que participen en aquest camp de treball organitzat per l’ajuntament amb el suport de la Direcció General de Joventut. Van començar quan tenien 14 anys arreglant diferents espais del poble durant unes setmanes a l’estiu. Cada any l’ajuntament els ha agraït l’esforç amb un viatge i fins i tot s’ha ampliat el programa amb formació. Per exemple l’estiu que van visitar Malta, van rebre reforç d’anglès per millorar la parla. En aquest 4t any es volia combinar les tasques de recuperació amb contractes d’estiu en empreses, però no ha estat possible.

Els joves se senten valorats amb el viatge que obtenen a canvi i estan contents de poder col·laborar amb el poble. Entre les tasques que han fet hi ha treballs arqueològics al municipi o pintar la residència geriàtrica o bancs del poble entre altres. Això si, sempre hi ha feines més agraïdes que altres.

Aquest estiu, l’últim que ells estaran al camp de treball, faran un Interraïl per Europa amb els recursos que els proporciona l’ajuntament i amb els que ells mateixos han aconseguit. Darrera seu ja hi ha una nova fornada de joves que els seguiran els passos i gaudiran també de l’experiència d’aquest programa.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.