Joves de Tàrrega participen en la millora d’espais i equipaments públics de la ciutat

Acció del Camp de Treball Local impulsat per l’Ajuntament i Lleure Quàlia en el marc del cicle d’activitats juvenils d’estiu

L’Ajuntament de Tàrrega i la Cooperativa Lleure Quàlia del Grup Alba impulsen per segon any consecutiu una singular iniciativa de formació en el lleure adreçada a la gent jove. És el Camp de Treball Local, emmarcat dins el cicle d’activitats de l’Estiu Jove, en què nois i noies de 12 a 17 anys d’edat participen en treballs de millora de l’espai públic. La proposta esdevé una experiència de voluntariat que fomenta valors de respecte vers l’entorn urbà. “Promovem així entre els joves la seva implicació en el manteniment d’espais i equipaments d’ús públic a la vegada que adquireixen nocions tècniques en determinades tasques”, assenyala el regidor de Ciutadania, Educació i Treball, Xavier Rossell-Aparicio.

Una desena de joves inscrits, en coordinació amb la Regidoria de Serveis Municipals, participen així en la rehabilitació de mobiliari urbà, zones enjardinades, instal·lacions i equipaments públics. És el cas, per exemple, de la pista poliesportiva del Col·legi Àngel Guimerà, on avui han ajudat a fer tasques de manteniment (vegeu fotografia). També és previst de realitzar el dijous 8 de juliol una visita al Camp de Treball d’Arqueologia que es desenvoluparà al Talladell. El Camp de Treball Local es vincula a més al projecte de l’Edhack Tàrrega que se celebrarà els propers dies 15 i 16 d’octubre. Es tracta d’un punt de trobada en què la gent jove debatrà sobre la dinamització dels espais públics.

Com ja s’ha informat, l’Estiu Jove de Tàrrega inclou fins al 30 de juliol altres tallers i xerrades dedicades a la gastronomia, el disseny, les arts plàstiques o el feminisme. Fer rutes en bicicleta, practicar natació o iniciar-se en el món de l’hípica són altres al·licients a l’abast. Les inscripcions, encara amb places disponibles, es formalitzen mitjançant el web www.lleurequalia.cat. Els participants que s’hagin inscrit com a mínim dues setmanes al Camp de Treball Local gaudiran també de sortides de “salting” i “ràfting”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.