Junts per Tàrrega demana un ple extraordinari per reduir l’IBI

El grup municipal de Junts per Tàrrega ha fet una petició a l’Ajuntament de Tàrrega per celebrar un ple extraordinari per tal de debatre la modificació de l’Impost de béns immobles de la capital de l’Urgell

El grup municipal de Junts per Tàrrega ha fet una petició a l’Ajuntament de Tàrrega per celebrar un ple extraordinari per tal de debatre la modificació de l’Impost de béns immobles de la capital de l’Urgell.

Rosa Maria Perelló, portaveu del grup municipal, ha explicat que la intenció de Junts per Tàrrega és debatre una rebaixa de l’impost i presentarà tres propostes.

En primer lloc, demanen la reducció d’un 6% a l’IBI tant en l’àmbit urbà com en el rústic.

En aquest mateix punt de la proposta des del grup municipal també demanen anul·lar el tipus impositiu a l’alça en funció del valor cadastral de les empreses i comerços.

En un segon punt de la proposta des de Junts per Tàrrega es proposa equiparar l’Ibi de les famílies monoparentals al de famílies nombroses i també modificar l’escalat de rendes per poder-s’hi acollir.

Dins d’aquest punt de la proposta també es demana la reducció de tràmits burocràtics

Finalment, els edils de Junts també demanen un augment de la bonificació per les instal·lacions fotovoltaiques

Segons ha explicat la portaveu del grup municipal la intenció de portar les tres propostes a debat i fer-ho per separat perquè també es pugui votar proposta a proposta.

Junts per Tàrrega ha fet la petició d’aquest ple extraordinari, ja que segons van explicar en la roda de premsa és l’únic mecanisme que tenen per poder debatre la modificació de l’IBi després que al ple d’ordenances fiscals no es modifiqués aquest impost en cap sentit. 

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.