Junts per Tàrrega presenta al·legacions contra la pujada d’impostos i taxes municipals

Defensa  que no s’incrementin l’IBI, la Plusvàlua i la taxa d’escombraries; així com mantenir la bonificació pels vehicles de més de 25 anys “En aquests moments tan greus a nivell sanitari, econòmic i social no trobem ni just ni oportú apujar la pressió fiscal als targarins i targarines”, afirma la portaveu de Junts per Tàrrega, Rosa M. Perelló

 

El grup municipal de Junts a l’Ajuntament de Tàrrega ha presentat al·legacions contra els increments de l’Impost de Béns Immobles (IBI), de l’Impost sobre l’Increment de Valor de Terrenys de Naturalesa Urbana (Plusvàlua), i de la Taxa per Recollida d’Escombraries; així com per continuar bonificant l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica d’aquells amb una antiguitat mínima de 25 anys.

En relació a l’IBI, Junts per Tàrrega defensa una rebaixa del tipus del 2% per l’exercici 2021, quedant establert el tipus general a 1,085. A més a més, es mostra disconforme amb l’increment d’aquest impost als locals comercials i industrials.

Sobre la Plusvàlua, el principal grup a l’Ajuntament critica l’augment dels dos primers trams: el d’1 a 5 anys, que passa del 3 al 3’7 (un 25% més); i el de fins a 10 anys, que passa de 2’440 a 2’700 (un 11% més).

Pel que fa a la pujada del 30% en la taxa d’escombraries, Junts reclama que, abans de fer-se qualsevol increment, es presenti el cost real de la recollida a Tàrrega per part de l’empresa Urgell Net, S.A.

Finalment, els junters sol·liciten que es mantingui l’exempció de pagament dels vehicles de més de 25 anys, deixant sense efecte la supressió de la bonificació aprovada pel govern local.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.