La caminada nocturna ” Sembrats de silenci” s’estrena amb un centenar de participants als secans de Vilagrassa i Anglesola

  • SILENCI-2Boira Experience i Espais Naturals de Ponent ha organitzat una activitat que s’ha desenvolupat sobre un recorregut de 10 kilòmetres que s’han fet en silenci.

La Caminada Nocturna Sembrats de Silenci es va estrenar aquest dissabte al calendari en una cita que va tenir com a escenari l’Espai Natural de Ponent dels Secans de Vilagrassa i Anglesola a l’Urgell i que ha aplegat un centenar de participants. Boira Experience i Espais Naturals de Ponent van ser els encarregats d’organitzar la caminada amb el suport dels ajuntaments d’Anglesola, Tàrrega i Vilagrassa, gràcies a un conveni conjunt que té com a objectiu realçar els valors d’aquest espai natural.

La caminada estava concebuda com un esdeveniment de descoberta, de contacte amb la natura, de caràcter esportiu però no competitiu, i que adopta el nom a partir de la finalitat de l’activitat: descobrir els Secans de Vilagrassa i Anglesola de nit i en silenci.

Es van habilitar uns espais de conversa, a l’inici de la caminada, al lloc de l’avituallament i també a pocs metres de l’arribada, per tal d’aprofitar la companyia per comentar i compartir les vivències, ja que gràcies als silenci la gent està més receptius per gaudir de la fauna i flora que envolta aquest espai natural de Ponent.

Pel que fa al recorregut, vaser únic, d’uns 10 kilòmetres per pistes de terra amples i apte per a totes les edats i condicions físiques. El lloc de sortida es va ubicar al Mirador de Portalet de Vilagrassa. Hi va haver avituallaments tan sòlids com líquids repartits al llarg del recorregut. En acabar, a més, es va gaudir de l’actuació d’Edu Escaño amb l’acompanyament dels vins del Celler Comalats i coca de recapte del Forn Martorell.

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.