La CCMA i la XAL col·laboren en la producció audiovisual de ‘La Marató de TV3’

 

IMG_1648La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la Xarxa Audiovisual Local (XAL) han firmat un acord segons el qual les televisions locals adherides a la XAL col•laboraran en la producció i la cobertura audiovisual del programa ‘La Marató de TV3’, que aquest any tindrà com a escenari les ciutats de BarcelonaTàrregaReus i Olot.

Aquest acord de col•laboració l’han signat aquest migdia Núria Llorach, presidenta en funcions de la CCMA, i Francesc Pena, conseller delegat de la XAL. Tots dos han assegurat que és moment d’unir esforços i posar-los al servei d’un projecte de país. Per Llorach, aquesta col·laboració és important per ‘fer una Marató encara més exitosa que les anteriors’ perquè ‘junts tenim més força que separats’. Al seu torn, Pena ha remarcat que és el moment de ‘posar en ordre’ la implicació de La Xarxa en la Marató i s’ha mostrat convençut que Canal Reus TVOlot Televisió i Tàrrega Televisió ‘estaran a l’altura del que els demani la direcció de TV3’.

Els tres directors de les televisions locals s’han mostrat agraïts de participar en el projecte. Sergi Vallhonrat, de Canal Reus TV, creu que la Marató ‘és una iniciativa tan brillant que ha transcendit la frontera de TV3 i ja forma part del col·lectiu audiovisual del nostre territori’. Satisfacció també de Jaume Boquet, de Tàrrega Televisió, per ‘donar a conèixer totes les activitats de la Marató que es facin a la ciutat’. I Albert Brosa, d’Olot Televisió, ha recordat que ‘el món local forma part de l’àmbit comunicatiu i treballar de forma conjunta serà molt profitós perquè units es poden fer grans coses’.

Un format innovador

La Marató 2019, dedicada a les malalties minoritàries, canvia el format habitual i sortirà dels estudis de TV3. El proper 15 de desembre les instal•lacions esportives municipals d’Olot, el Teatre Ateneu de Tàrrega, el Teatre Fortuny de Reus i el Casino l’Aliança del Poblenou de Barcelona seran escenari i plató de l’edició d’enguany del programa. Un equip itinerant, encapçalat per Quim Masferrer, serà el nexe d’unió entre les localitats al llarg de tot el dia. Paulí Subirà, codirector de La Marató, ha expressat la voluntat ‘d’innovar i canviar el format per dur la Marató allà on passa’ i ‘realitzar un programa que es fa a tot arreu al mateix temps’.

Segons l’acord de col•laboració signat avui, la XAL col•laborarà amb la CCMA en la producció del senyal de televisió del pas del programa ‘La Marató de TV3’ per les ciutats d’Olot i Tàrrega. A més, la XAL també donarà cobertura a les activitats que es duguin a terme a Olot, Tàrrega i Reus. La XAL coordinarà i vehicularà les cobertures de les activitats i l’enviament d’imatges que les televisions locals (Olot TelevisióTàrrega TV i Canal Reus TV) aportaran al programa ‘La Marató de TV3’.

Per la seva banda, la CCMA produirà un vídeo amb el recull de les imatges que la XAL li hagi enviat des de les tres seus, durant els 15 dies previs al programa ‘La Marató’ i durant el mateix dia. El vídeo mostrarà l’activitat solidària més destacada presentada per alguns dels periodistes de les televisions locals corresponents.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.