La ciutat ibèrica del Molí d’Espígol clou amb èxit les activitats del Cap de Setmana Ibèric

Durant els dos dies, l’espai ha acollit tres visites guiades al jaciment, dues ahir i una avui, a més d’una bicicletada, activitats familiars, una vermutada electrònica o un tast de cervesa ibèrica

La ciutat ibèrica del Molí d’Espígol ha participat aquest cap de setmana en les activitats del 22è Cap de Setmana Ibèric, impulsat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC). Així, l’Àrea de Monuments i Jaciments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACdPC), que gestiona el jaciment, i l’Ajuntament de Tornabous, han organitzat conjuntament diversos actes. L’ACdPC ha celebrat tres sessions de visites guiades per conèixer en profunditat aquest antic poblat iber (dues ahir dissabte a les 10.30 i a les 17 hores i una avui diumenge a les 10.30 hores). Tant les visites guiades com les activitats familiars les realitza Iber, l’empresa concessionària de les visites guiades.

Alhora, durant el cap de setmana han tingut lloc diversos actes. Ahir hi va tenir lloc una bicicletada i una xocolatada amb coca de forner i fruita. Després de la visita guiada al jaciment, es va celebrar l’activitat familiar ‘Desxifrem la cultura ibèrica: petits fragments’ i una Vermutada electrònica amb Los Notas del Barrio.

Avui, a més de la visita guiada, s’ha repetit l’activitat familiar i s’ha fet un tast de cervesa Iberika, elaborada artesanalment gràcies a les referències que s’han pogut documentar a partir de les troballes d’aquest període històric.

El Cap de Setmana Ibèric és una gran oportunitat per apropar-se i conèixer el valuós i extens patrimoni ibèric de casa nostra. Totes aquestes propostes s’han pensat amb l’objectiu d’apropar el patrimoni ibèric de Tornabous i de la resta del territori a tots els públics i despertar l’interès per aquest llegat històric que es cuida des de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.