La companyia francesa Artonik encetarà FiraTàrrega amb un espectacle que reivindica la interculturalitat

“The Colour of Time” és una desfilada que recorrerà diferents carrers de la ciutat en un espectacle que celebra l’amistat, la interculturalitat i el mestissatge. Amb aquesta proposta itinerant els francesos Artonik encetaran la 36ena edició de FiraTàrrega que com a novetat tindrà lloc a la tarda i recupera la plaça Major com a espai inaugural. La companyia s’ha inspirat en un Holi Festival, la tradicional benvinguda a la primavera que fan a l’Índia que ajudarà a propagar l’harmonia per combatre les diferències socials.

La interculturalitat és un element manifestament reivindicat a FiraTàrrega que serà present en l’adn de molts dels muntatges que s’hi presenten. La companyia Obskené presentarà “Manifesta”, un espectacle de gran format que també s’estrenarà el primer dia de Fira. Un altre dels aspectes que destaquen encara més enguany és el nombre de muntatges que compten amb participació ciutadana.

FiraTàrrega és referent i amb els anys s’ha convertit en exemple per a la resta de mercats estratègics culturals catalans.

Una de les novetats d’aquest 2016 és el naixement de l’espai zebra a través del qual se sumaran les mirades de Baal i Les Impuxibles sobre els llocs de pas entre sexualitats. La programació de cultura urbana es concentrarà novament a la plaça de les Nacions amb l’espai UrbanNation i la fira es fixarà en la creació de Xile oferint 4 produccions molt fresques d’aquest país. Del 8 a l’11 de setembre Tàrrega torna a ser aparador de les arts de carrer amb 57 companyies de 9 països difernts que presenten 60 espectacles, dels quals 33 són estrenes.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.