La consellera d’Agricultura Teresa Jordà visita la finca Mas de Colom a Tàrrega propietat de Borges

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú posa de relleu el suport del municipi a la innovació en els conreus de valor i les noves oportunitats econòmiques sorgides al voltant del Canal Segarra – Garrigues · Borges també treballa en la rehabilitació de l’antiga masia i monestir

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, visitava ahir la finca coneguda com Mas Colom, al terme municipal de Tàrrega, convidada per l’empresa Borges. La firma targarina desenvolupa en aquesta zona un nou projecte vinculat al desenvolupament de nous conreus per a la indústria agroalimentària, en especial els pistatxos (o festucs).

La consellera va poder veure de primera mà com s’estan implantant aquests nous cultius gràcies a la nova infraestructura hídrica del Canal Segarra – Garrigues. L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, ha acompanyat Teresa Jordà juntament amb el propietari del grup Borges, Josep Pont.

Mas Colom s’ha erigit en el centre neuràlgic del conreu de pistatxos per part de Borges. Ja hi tenen plantades prop de 20 hectàrees i les previsions són arribar a 500 hectàrees en el seu àmbit d’influència en els propers dos anys. En paral·lel, Borges també treballa en la rehabilitació de Mas Colom, que aglutina una masia i un monestir dels segles XIV i XIX respectivament, com un gran aparador de l’activitat agrícola del territori i de la trajectòria de la marca targarina en el camp de l’agroalimentació. La consellera i l’alcaldessa han expressat el seu suport a l’aposta de Borges en favor dels conreus alternatius i de valor.

L’alcaldessa també ha fet palès una vegada més el suport del consistori vers la innovació dins l’àrea regable del Canal Segarra-Garrigues, l’eix d’acció de l’anomenat PECT – Motors Segarra & Garrigues. La iniciativa, encapçalada per l’Ajuntament de Tàrrega junt amb altres agents del territori, impulsa noves oportunitats econòmiques generades amb la implantació del Canal Segarra – Garrigues.

Informa Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.