La CUP de Tàrrega presenta reclamacions per la modificació de les tarifes als establiments que estan obligats a disposar de tarimes fixes a l’exterior

CUPLa CUP de Tàrrega ha presentat a l’Ajuntament tot un seguit de consideracions i reclamacions dins el període d’exposició pública de l’acord provisional aprovat en l’últim Ple extraordinari de l’Ajuntament, el dilluns 30 de maig. Segons aquest acord es modifiquen les tarifes en l’apartat de Quioscos, taules, cadires i mercaderies annexes a establiments, incloses dins l’Ordenança fiscal reguladora de les Taxes per la utilització privativa i aprofitament especial de domini públic.

Membres de la formació manifesten que “als grups de l’oposició no se’ns va facilitar la documentació necessària i imprescindible per poder-nos pronunciar sobre la mesura, i el punt es va incloure de manera precipitada aprofitant un Ple extraordinari, per això ens vam abstenir en la votació”.

A més, afirmen que “se’ns va dir al Ple i a les comissions que la mesura era de consens amb tots els establiments afectats i hem pogut constatar que no és així. Hi ha establiments afectats que s’han assabentat per la premsa que la modificació tarifària els afectava directament i no hi estan d’acord”.

És en aquest sentit que la formació creu que “els criteris amb els quals s’ha realitzat aquesta modificació de tarifes no són prou clars ni acurats. No distingeixen els establiments que estan obligats a instal·lar tarimes a l’exterior i els que no. Això estableix un greuge comparatiu en base a l’obligatorietat de disposar de tarima. Així als que estan obligats a tenir tarima, se’ls aplicarà un augment desproporcionat de la tarifa, fins a triplicar el preu que estaven pagant fins aquests moments”.

A part d’això, la CUP afirma que “no trobem adequada la manera com el consistori ha publicitat aquest acord als mitjans” perquè aquestes noves tarifes no suposen una rebaixa pràctica respecte de les que eren vigents fins ara, atès que no s’havien aplicat mai als restauradors de Tàrrega. Les tarifes considerades vigents fins ara foren acordades en l’anterior legislatura però no s’han arribat a aplicar mai. S’estaven cobrant unes tarifes més antigues i més baixes”.

Finalment, la CUP reclama “que el consistori informi per escrit a tots els grups municipals i als establiments afectats dels criteris que s’han seguit en aquesta modificació de les ordenances municipals i que concretament es revisin els criteris que afecten als establiments obligats a disposar de tarimes a l’exterior”. També demanen que “s’expliquin quins són els criteris per obligar a col·locar aquestes tarimes i que es torni a portar el punt al proper Ple de l’Ajuntament, prèvia comunicació a tots els grups i amb temps suficient, dels criteris i la documentació necessària per pronunciar-nos”.

Recordem que l’alcaldessa de Tàrrega Rosa Mª Perelló explicava durant el ple que “quan varem sotmetre a aprovació l’actual preu vigent, hi van haver queixes dels establiments perquè el preu a pagar no s’aplicava correctament i no tenia res a veure amb les pròpies peticions, ja que existia una certa irregularitat alhora de fer la sol·licitud per part dels establiments que en alguns casos feia disparar molt el preu a pagar”.

Va ser llavors quan es va demanar una revisió. Per l’any 2015 les quotes es van deixar igual degut a que van haver-hi eleccions municipals, i “per l’any 2016 ens varem comprometre a parlar-ho i ho hem fet amb la Cambra de Comerç de Tàrrega, que va ser l’organisme que els establiments van considerar oportú com a interlocutor”.

Amb la modificació de la taxa aprovada segons Perelló, fruit de la negociació entre les parts, “hi ha una rebaixa important i la irregularitat queda subsanada. Òbviament hi hauran establiments que tenien feta únicament la petició de taules i cadires però que estaven a sobre de tarimes i pagaven unes quotes mal calculades que ara s’ajustaran”.

Segons l’alcaldessa amb la revisió de la taxa hi ha un 17% de rebaixa en el preu que hi havia establert fins ara.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.