La CUP de Tàrrega proposa elaborar un pla de millora per recuperar la zona est del riu Ondara

 

cupriuTambé proposa recuperar el projecte de la passarel·la per millorar la mobilitat dins de Tàrrega

Seguint el seu programa electoral, la CUP de Tàrrega manifesta que ha presentat una proposta perquè es tingui en compte la recuperació dels horts a la zona est del riu Ondara. Atès que l’Ajuntament ha rebut una subvenció de 128.000 euros per arreglar els danys de la rubinada de novembre passat i que cal fer un projecte sobre la reparació, la formació independentista aposta per “tirar endavant un pla de millora”.

D’una banda, la CUP considera que “a curt termini cal restaurar i recuperar els horts situats a la zona del pavelló poliesportiu, ja que han estat els més afectats. Dins un pla de recuperació del riu Ondara que inclogui la restauració d’aquests horts com a element etnològic, social i educatiu i la regulació i foment del seu ús social autogestionat”.

D’altra banda, més a llarg termini, la CUP també ha proposat a l’equip de govern “recuperar el projecte de la passarel·la que permetria unir la zona del CEIP Jacint Verdaguer amb la zona poliesportiva”, fet que, segons la formació, “contribuiria a fer aquesta part del riu més accessible i atractiva i milloraria considerablement la mobilitat dins de Tàrrega”.

La formació creu que “el pla de recuperació i millora hauria de servir també per marcar uns mínims amb l’objectiu de reordenar i gestionar de forma integral la zona inundable del riu Ondara des del Talladell fins al seu pas per Tàrrega, posant de relleu les seves possibilitats biològiques, etnològiques i socials”. També manifesten que “la recuperació dels horts i el seu manteniment, juntament amb la conservació de tots els elements arquitectònics estructurals associats, especialment basses, marges i pous de reg, són valors patrimonials que no s’han de perdre tenint en compte les possibilitats didàctiques i paisatgístiques que poden oferir a la ciutat”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.