La CUP insta el PSC de Tàrrega a no bloquejar la possibilitat de canvi

FOTO ASSEMBLEA 1L’assemblea local de la CUP de Tàrrega fem públiques les valoracions polítiques de les eleccions municipals del 26 de maig. En primer lloc, volem expressar la nostra satisfacció pels resultats electorals de la nostra formació: hem mantingut els tres regidors i hem obtingut 1.128 vots. Certament, ens hauria agradat augmentar en nombre de vots i regidors, però posem en valor els resultats obtinguts. Un cop més, gràcies als 1.128 votants que ho van fer possible! Agraïm, doncs, la seva confiança; creiem que han valorat positivament tota la feina feta liderant l’oposició i la incorporació de noves persones al nostre projecte.

En segon lloc, la nostra postura sempre ha estat clara i diàfana en el sentit de propiciar un canvi a la nostra ciutat. Un canvi per afavorir un nou govern d’esquerres i progressista. Una postura fixada amb anterioritat a les eleccions va ser la de crear una agrupació d’electors, oberta, amb impuls, amb força, que malauradament no va reeixir, amb la finalitat d’unir esforços amb ERC-MES i altres actors autodeterministes. Preteníem deixar enrere les sigles i els interessos de partit i treballar conjuntament per la nostra ciutat.

Un cop passades les eleccions municipals, a la nostra ciutat la força més votada continua essent Junts per Tàrrega amb 7 electes, seguida d’ERC-MES, amb 5, la CUP amb 3 i el PSC amb 2. A tots ells, i especialment a Junts per Tàrrega, els felicitem pels resultats. Lamentem també que el Comú de Tàrrega s’hagi quedat a les portes de tenir un representant a l’Ajuntament. D’altra banda, celebrem, i molt, que el poble de Tàrrega hagi barrat el pas institucional a les tres forces de dreta i espanyolistes per excel·lència, les quals han quedat lluny de poder aconseguir cap representant.

En tercer lloc, la lectura dels resultats és que les forces progressistes tenim la possibilitat de sumar, i precisament per això, pel convenciment de la nostra aposta pel canvi i perquè no hi renunciarem, vam rebutjar rotundament l’oferiment que se’ns va fer des de Junts per Tàrrega per entrar a govern amb la seva formació.

En quart lloc, volem fer públic que hem posat fil a l’agulla per a consensuar un programa de govern amb ERC-MES. Creiem que la situació actual demana altura de mires i que la força d’esquerres més votada ha d’entomar aquest repte.

D’altra banda constatem que s’està utilitzant l’Ajuntament de Tàrrega com a moneda de canvi pel control del Consell Comarcal de l’Urgell. Davant d’això, insistim que no és hora de partidismes ni d’interessos personals i que tothom ha estar a l’altura de la situació i per això instem el PSC de Tàrrega a no bloquejar aquesta possibilitat de canvi que se’ns ofereix a la nostra ciutat.

Finalment, des de l’AL de la CUP de Tàrrega volem reiterar públicament el nostre compromís amb la gent de la ciutat de Tàrrega i els pobles del municipi i reafirmem un cop més la lluita per la República Catalana i la feina municipalista de base, un dels puntals que dona sentit a la nostra formació i el principal motiu pel qual la CUP de Tàrrega va néixer. Seguim amb la voluntat de fer política des de la ciutadania i de manera horitzontal treballant per un nou país des dels municipis.

Assemblea Local de la CUP de Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.