La Diputació adjudica les obres de conservació de les cobertes de Cal Trepat de Tàrrega

Correspon a les naus 14, 15 i 16, incloses en el projecte: “Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni”, finançat pels Fons FEDER i l’Ajuntament de Tàrrega

La Diputació de Lleida ha adjudicat les obres de conservació de les cobertes de les naus 14, 15 i 16 de Cal Trepat de Tàrrega inclòs en el projecte “Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni”, finançat amb fons FEDER i l’Ajuntament de Tàrrega, per un import de 85.697,33 €, més 17.996,44 € d’IVA (que suposen un total de 103.693,77 €) i amb un termini d’execució previst de tres mesos. Prèviament, el passat dia 6 de novembre va tenir lloc la signatura de l’acta de replanteig per a l’inici de les obres.

Cal Trepat és una fàbrica de maquinària agrícola que tingué el seu moment d’esplendor des del primer terç del segle XX fins a mitjans de la dècada de 1960. Fou una de les protagonistes de la mecanització de les feines del camp a Catalunya i Espanya durant part del segle XX i convertí Tàrrega en un pol d’atracció de treballadors.

La conservació fins a l’actualitat de l’antiga maquinària, les naus i la documentació la converteixen en un cas d’estudi singular, motiu pel qual tot el complex s’ha convertit actualment en un Museu de Mecanització Agrària.

L’edifici és una obra protegida com a bé cultural d’interès local. Les obres contemplen totes les actuacions de conservació a realitzar a les cobertes de les naus 14, 15 i 16. A més de l’ús com a museu, amb la inversió dels fons europeus, també es va destinar una part a Centre Europeu d’Empreses i Innovadores, la xarxa de la Diputació que potencia l’emergència de nous emprenedors innovadors en totes les comarques.

 

Objectius específics del projecte Camí de Sant Jaume:

 

  • Executar un total de 20 intervencions de conservació del patrimoni en 17 municipis del tram Tàrrega-Alfarràs del Camí de Sant Jaume, que incloguin el compromís d’efectuar una revisió periòdica del grau de conservació, manteniment i efectivitat dels objectius que motiven la intervenció.
  • Definir un Pla Conjunt de Foment Territorial del Turisme vinculat al tram del Camí de Sant Jaume de Tàrrega a Alfarràs a partir de la diagnosi del patrimoni realitzada, per tal d’identificar potencials actuacions per a la millora de l’experiència turística del tram en qüestió.
  • Identificar, catalogar i diagnosticar els elements patrimonials dels altres trams del Camí de Sant Jaume que passen per la demarcació de Lleida.
  • Articular i validar la metodologia de treball “inter-trams”, (entre el tram promotor de la iniciativa, els altres trams de la mateixa demarcació i els trams de la resta de demarcacions catalanes) per contribuir a la sostenibilitat del model més enllà de la finalització de l’operació.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.