La Diputació de Lleida dona suport al programa ORFEU per fer tests PCR i serològics de la Covid-19

Amb el personal del Bus de la Salut i de l’ICS va iniciar aquesta tasca el passat 14 d’abril i la finalitzarà el proper 7 de juny amb la realització de quasi 4.000 tests, visitant més de 40 centres residencials i pacients de la província de Lleida
Des del passat 14 d’abril, la Diputació de Lleida dona suport, a través del personal del Bus de la Salut i de l’ICS, a la realització de tests serològics i PCR entre la població dels centres residencials i pacients de la província de Lleida.
Concretament, la Diputació de Lleida s’ha sumat al programa ORFEU, creat pel Govern de Catalunya, que té com a objectiu la detecció massiva de la Covid-19 per tal de complementar la capacitat del sistema de salut de disposar de tests diagnòstics de coronavirus SARS-CoV-2 en un projecte que vol superar les 170.000 proves.
Els tests s’aniran fent fins al 7 de juny i es calcula que s’hauran fet 3.936 PCR i 735 tests serològics que han comptat amb la participació de vuit professionals (4 sanitaris, repartits en dos grups per la realització de tests (serològics + PCR); un xofer per a transport de mostres i suport dels equips sanitaris; un sanitari en la unificació de les bases de dades i dos sanitaris més en la redacció i sol·licitud de projectes de la Covid-19). El grup de professionals que està fent aquests tests està format pel mateix personal del bus i personal de l’ICS.
En aquest temps, el bus ha visitat els següents centres residencials:
– Guissona
– Lleida: Llar de Sant Josep, Balàfia 1, Joviar, Centre de Menors, Caser, Acadèmia Mariana, Parc del Segre, Sant Jaume, Plançó, Adesma, Pressó, Balàfia 2, La Torxa, Centre Rufea, Torrevicens, Aspros llars, Ilersis, DGAIA, Bon Lloc, La teva llar, Llar Cos i Gayón i Elisenda Montcada.
– Balaguer: Comptes d’Urgell, Santa Maria, Sant Domènec i l’Estel.
– Mollerussa: ACUDAM
– Tàrrega
– Torre-serona
– Torres de Segre
– Alpicat: Terraferma, Malpartit, Vell d’Or
– Almacelles: Betula Alba i Sant Joan de Déu
– Aitona
– Palau d’Anglesola: Ca la Cileta
– Cervera: M. Güell
– Vilanova de Bellpuig
– Agramunt: Mas Vell
– Almenar
– Gimenells
– Sudanell
– Borges Blanques
– Verdú: Mare Marcelina i Sant Pere Claver
– Barbens: 1 i 2
– Sucs
– Rosselló
– Bellpuig
– Vilanova de la Barca: Sant Roc
– Torrefarrera: Aspamis
– Sidamon: Aspros
– Maldà
– Juneda: Anunciata i Garrigues
– Vallbona de les Monges: l’Olivera
– Arbeca
– Os de Balaguer: Verge d’Aguilar
També s’han anat a fer tests a domicilis de pacients de les més de 40 poblacions de la regió sanitària de Lleida que s’han visitat.
Habitualment, el Bus de la Salut realitza proves de prevenció de malalties cardiovasculars i renals, fent un seguiment regular dels pacients, incloent proves de diagnòstic precoç de malalties vasculars, com la determinació de la velocitat de l’ona de pols que determina la rigidesa arterial.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.