La Diputació impulsa un pla pilot per promoure la participació ciutadana als municipis de Lleida

Arran d’una prova feta en cinc municipis de la demarcació de Lleida: Mollerussa, Sort, Tàrrega, les Borges Blanques i Lleida

La Diputació de Lleida impulsa un pla pilot per promoure la participació ciutadana als municipis de la demarcació de Lleida a través del servei ‘Decidim Catalunya’, sota el paraigües de la Generalitat, en què l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) posa la plataforma i les diputacions ofereixen l’acompanyament.

Així ha quedat de manifest en una jornada organitzada aquest divendres al Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de Reus i en la qual ha participat el director de Planificació i Cooperació Municipal de la Diputació, Víctor Peguera.

La jornada ‘Decidim Catalunya i el nou servei del SAM en participació ciutadana’ ha servit per posar sobre la taula les proves pilot fetes a 5 municipis de Lleida (Lleida, Mollerussa, Sort, Tàrrega i les Borges Blanques) i 5 més de Tarragona de DECIDIM 2021, liderada per la Direcció General de Participació, Processos Electorals i Qualitat Democràtica per les quals es va proveir el servei DECIDIMCAT a aquests ajuntaments escollits.

El DECIDIMCAT és una plataforma tecnològica de participació ciutadana que es vol que sigui la plataforma del país. A banda de proveir de l’eina a aquests cinc ajuntaments, també se’ls va fer una formació general en matèria de participació ciutadana, i un acompanyament i assessorament individualitzat en el disseny del seu projecte de participació i, des de l’AOC, es va oferir una formació en l’ús i backoffice de la plataforma DECIDIM.

Així, la Diputació de Lleida va donar suport a la Direcció General de Participació, Processos Electorals i Qualitat Democràtica en la gestió de la prova pilot, coordinant i fent un seguiment dels ajuntaments de la demarcació de Lleida.

Arran de la prova pilot, personal del SAM de l’àrea de Cooperació Municipal està treballant per donar suport als ens locals de la província que vulguin tirar endavant projectes de participació ciutadana. En aquests moments s’estan duent a terme diferents accions formatives adreçades als ens locals de la província en matèria de participació ciutadana coordinats amb l’AOC per tal de donar resposta a les consultes en relació al DECIDIMCAT que puguin fer a l’àrea els ajuntaments de la demarcació.

Les diputacions de Barcelona i Girona  no han participat en aquesta prova perquè ja prestaven aquest servei.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.