La Diputació renova el suport a Càritas en ajuts a l’habitatge per a persones i famílies amb pocs recursos

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha visitat aquest dilluns les instal·lacions de Càritas Diocesana de Lleida, que ha vist incrementat en un 60% les atencions a les persones durant la crisi de la Covid-19

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha visitat aquest dilluns les instal·lacions de Càritas Diocesana de Lleida, entitat amb la qual es treballa des de fa anys en tasques de suport a l’habitatge per a persones i famílies de les comarques de Lleida.

Durant la visita, Talarn ha pogut conèixer de primera mà les tasques que realitza aquesta institució de suport a persones i famílies amb pocs recursos econòmics. El president Talarn ha anunciat al director i la secretària de l’entitat, Rafael Allepuz i María José Rosell, que per a aquest any 2020 es mantindrà el compromís d’atorgar 88.000 € per tal de donar suport econòmic a les famílies en el lloguer de l’habitatge i els subministraments.

Cal recordar que l’any 2019, i sota el nom de ‘Projecte de suport a l’habitatge per a persones i famílies de les comarques de Lleida’, es van poder atorgar 485 ajudes econòmiques en habitatge, beneficiant 218 persones. De les 485 ajudes que s’han realitzat, 390 han estat per a lloguer i 95 per cobrir despeses de llum, aigua i gas de les famílies en situació de vulnerabilitat i exclusió social.

Les ajudes econòmiques han anat adreçades a mantenir l’habitatge habitual, essent un impuls per a reforçar els processos d’acompanyament. Al mateix temps, han estat un estímul i un mitjà per rebaixar la tensió i augmentar el sentiment de tranquil·litat, reflexió i presa de decisions, permetent que aquests processos arribin a bon port.

El president de la Diputació s’ha mostrat obert a ampliar la col·laboració de l’ens amb Càritas, estudiant propostes de millora de les condicions de vida de les famílies sense recursos. “Un dels objectius que la Diputació s’ha proposat en la gestió d’aquesta crisi sanitària és preveure que després venen les crisis econòmica i social i que hem d’evitar que els més dèbils en surtin més debilitats encara”.

Segons els directius de Càritas, la crisi sanitària de la Covid-19 s’ha traduït en un increment del 60% de les persones que han requerit de la seva atenció, posant èmfasi en el fet que el 40% eren famílies que per primera vegada necessitaven aquests serveis socials. Aquestes xifres, segons Talarn, serveixen per posar en valor la seva tasca, impedint que els efectes socials de la crisi sanitària siguin encara més perjudicials.

El projecte de Càritas pretén donar estabilitat residencial a les persones i famílies que estiguin incloses al projecte de suport a l’habitatge. Això vol dir que podran iniciar processos d’integració comunitària al barri, a l’escola, amb els veïns, etc., i per tant millorar les seves relacions personals, familiars, socials i comunitàries.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.