La Fira de l’Ametlla de Vilagrassa que se celebra diumenge distingirà amb l’ametlla de plata a Alfons Reverté, director de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell

La fira de l’ametlla de Vilagrassa torna diumenge 18 de setembre amb unes 25 parades de productors agroalimentaris i elaboradors de derivats de l’ametlla. El projecte de construir un centre d’interpretació de l’ametlla és un dels objectius que el municipi té a la seva agenda a llarg termini. El projecte que costaria uns 400.000 euros vol esdevenir un reclam turístic amb activitat durant tot l’any.

Seguint la tradició de convidar una altra població de l’Urgell a participar de la fira, enguany el municipi escollit és Nalec que també portarà un ametller per plantar i oferirà una mostra amb els seus artistes locals.

Com sempre a la fira no hi faltaran els tradicionals concursos de pujada de sacs d’ametlles amb corriola al campanar, les demostracions gastronòmiques o l’esquitllada d’ametlles a mà i a màquina. L’actor Carles Martínez serà distingit com a corriolaire major per la seva carrera i l’ametlla de plata s’atorgarà a Alfons Reverté, director de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. Aquest divendres previ a la fira, la vila acollirà una jornada tècnica adreçada als agricultors que aposten per la plantació d’ametllers de regadiu, un cultiu en auge a la zona.

Per a més informació sobre les jornades tècniques podeu clicar aquí.

Per a consultar la programació de la Fira de l’Ametlla feu clic aquí.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.