La #FMTàrrega2021 aposta per la seguretat, el teixit associatiu, el comerç local i les noves tecnologies

L’exhibició i la difusió de la cultura popular local serà un dels eixos principals de la trentena d’activitats previstes

Aquest divendres s’ha presentat la programació dels actes culturals de la #FMTàrrega2021 que se celebrarà del dimecres 12 al diumenge 16 de maig a la capital de l’Urgell. L’edició d’enguany estarà marcada per la situació pandèmica de la covid-19 i totes les activitats seran amb aforament limitat, seguint les normatives de seguretat i accés. Per aquest motiu s’han creat diferents formularis en línia per inscriure’s als actes gratuïts que necessitaran inscripció prèvia.

Altres tipus de control d’accés seran la plataforma d’entrades utilitzada habitualment al Teatre Ateneu o formularis en línia, entre altres models. Tots els accessos es podran trobar a la web www.culturatarrega.catque esdevindrà de pàgina d’aterratge de totes les activitats, amb la seva explicació i redirecció al tipus d’inscripció.

Manteniment de les formacions compromeses l’any 2020

L’any passat, la Festa Major de Tàrrega es va haver de suspendre per la pandèmia, en un moment que ja hi havia un seguit de formacions musicals compromeses per poder actuar i que van veure cancel·lades les seves actuacions.

Aquest any, doncs, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega ha prioritzat la contractació de la majoria de formacions musicals previstes el maig del 2020 mantenint així la mateixa proposta musical que l’any anterior.

Entesa entre el teixit associatiu i el consistori de Tàrrega

Una de les principals característiques de la #FMTàrrega2021 és la bona entesa entre les entitats i l’Ajuntament de Tàrrega per oferir i mostrar bona part de la cultura popular de la ciutat.

Aquest any les entitats han treballat de valent per adaptar les seves activitats als aforaments i espais possibles recomanats per prevenció i salut. Des del teixit associatiu de la ciutat s’han mantingut la majoria d’actes amb un esforç de coordinació per totes les parts amb reunions prèvies, assessorament i treballs específics per cada activitat. Moltes formacions locals han assajat intensament, després de l’aturada durant molts mesos, els dies necessaris per realitzar l’actuació i que especifica el pla de represa de les entitats de cultura popular.

Suport al comerç local i projecte Km Cultural

Amb la idea de continuar amb el projecte Km Cultural es segueix recolzant els artistes locals i de proximitat. Amb aquest motiu es destacal’actuació de formacions musicals amb participació targarines com The Goliards Collective, La Follia, In MotionSax Quartet o CarlitosMiñarro, així com l’exposició dedicada al pintor Josep Minguell a la Sala Marsà. També cal destacar en l’apartat infantil la proposta de jocs de la companyia Tombs Creatius, de Bellpuig, amb una proposta que explica el món casteller als petits de la casa. A més, també cal sumar-hi el Mercat del Coc, un projecte que adapta la Firacoc a la normativa actual i que promocionarà el producte local del coc així com les fleques de la ciutat de Tàrrega.

Utilització de les noves tecnologies en la programació i difusió

Diverses propostes utilitzen les noves tecnologies per arribar a més públic i difondre les seves activitats. Així, l’Eixideta (dimecres 12) i l’Exidida (dijous 13), que enguany es celebraran al Teatre Ateneu, seran retransmeses perstreamingper al públic no assistent presencialment. El pregó,a càrrec de l’escenògraf Llorenç Corbella, serà enregistrat i penjat posteriorment al canal de YouTube de Cultura Tàrrega.

L’Associació Guixanet ha creat una gimcana audiovisual que es podrà realitzar del dimecres 12 al diumenge 16 de maig mitjançant codis QR amb l’objectiu de difondre la cultura popular de la ciutat. La gimcana constarà de 14 punts molt cèntrics de Tàrrega i tindrà una durada de dues hores aproximadament.

El punt gòTIC proposa redescobrir alguns racons singulars i el ric patrimoni arquitectònic i natural del pulmó verd de Tàrrega, el Parc de Sant Eloi, tot posant a prova les vostres capacitats d’orientació, de concentració i de treball en equip utilitzant les noves tecnologies.

Cal destacar el perfil d’Instagram @fmtarrega, que és el mitjà per on es va votar i difondre el concurs del cartell organitzat per l’associació AgEnTa. Així mateix serà un canal més de difusió de tots els actes durant els dies de la #FMTàrrega 2021.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.