La Marató de Donants de Sang de Tàrrega es tanca amb 235 donacions

L’Ajuntament de Tàrrega, l’Associació de Donants de Sang d´Urgell, Creu Roja Urgell i el CAP de Tàrrega del municipi han col·laborat activament en l’organització i en la seva difusió.

La Marató de Donants de Sang de Tàrrega s’ha tancat amb un balanç de 186 donacions de sang, 18 donacions de plasma i 36 persones que no han pogut donar sang per algun motiu.

La jornada d´ahir s’emmarca en la campanya de Nadal del Banc de Sang, amb l’objectiu d’aconseguir les màximes donacions possibles durant aquestes dates, època en què les donacions baixen al voltant del 25%.
Aquest Nadal, tots els donants poden enviar una postal personalitzada al seu entorn tot felicitant les festes i animant a donar sang. A les campanyes de donació rebran una postal que podran escriure i compartir amb qui vulguin i a través del web Donarsang.gencat.cat/nadal es poden personalitzar diferents models de postals digitals i enviar-les.

Els hospitals necessiten 1.000 bosses de sang cada dia
Les dues últimes setmanes de l’any són, juntament amb el mes d’agost, el període més crític de l’any perquè és quan el nombre de donacions disminueix més.
Aquest 2020, a més, es dona la situació que les necessitats de sang dels hospitals són superiors durant el mes de desembre i gener. L’atenció als malalts de Covid-19 i les intervencions i tractaments ajornats en l’inici de la pandèmia han fet que, cada dia, se subministrin més de 1.000 bosses de sang
als centres hospitalaris.
I en les èpoques de menys donació la principal necessitat són les plaquetes, que són les que caduquen més ràpid: als 5 dies. Per això cal mantenir un ritme de donació constant també al Nadal.

Informa Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.