La Mostra d’Entitats de Tàrrega posa de relleu la vitalitat del teixit associatiu del municipi

La plaça de les Nacions sense Estat i l’Espai MerCAT acullen estands i activitats de més d’una vintena de col·lectius

Més d’una vintena d’associacions de diversos àmbits han participat avui diumenge a la Mostra d’Entitats de Tàrrega. Aquesta iniciativa, impulsada per les regidories de Ciutadania, Participació i Cultura juntament amb l’agrupació AgEnTa, ha tornat al calendari després de 12 anys (l’última edició va tenir lloc el 2011). La represa ha servit per exhibir la vitalitat que caracteritza el teixit associatiu targarí, ara més que mai una vegada superada la pandèmia. En aquest sentit s’ha manifestat el regidor de Ciutadania, Xavier Rossell-Aparicio: “ha estat un matí de retrobaments amb la xarxa associativa, amb força assistència de moltes persones i entitats. Una jornada ben completa d’activitats i xerrades interessants. La valoració és positiva i esperem que es consolidi en els propers anys”.

Per la seva part, el president d’AgEnTa, Joan Amézaga, també ha fet un balanç positiu de la recuperació de la convocatòria si bé ha destacat que per a properes edicions “cal atraure i potenciar la participació d’entitats de nova creació, no tan conegudes pel públic”. Val a dir que el retorn de la mostra ha coincidit enguany amb el desè aniversari de la fundació d’AgEnTa, l’Agrupació d’Entitats Targarines que aglutina esforços d’una bona part de les associacions del municipi. Durant tot el matí, l’Espai MerCAT i la plaça de les Nacions sense Estat han concentrat parades i activitats de més d’una vintena de col·lectius representatius de la cultura, l’acció social, l’esport i el medi ambient.

En tots els estands, les entitats participants han ofert material divulgatiu sobre els seus projectes, iniciatives i activitats. Completant les parades també s’han desenvolupat xerrades, tallers familiars, degustacions gastronòmiques i projeccions audiovisuals. En paral·lel, les exhibicions de cultura popular han esdevingut una de les propostes estrella del programa. A més de presència de la Fal·lera Gegantera o l’Associació Guixanet, ha brillat també l’Esbart Albada, que ha delectat els assistents amb una nodrida exhibició de balls tradicionals. El colofó musical l’han posat Els Xicots de l’Esplai, que han amenitzat el vermut.

En el decurs del matí han visitat la Mostra d’Entitats de Tàrrega l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú; el regidor de Ciutadania, Xavier Rossell-Aparicio; i el regidor de Participació i Cultura, Carlos Vílchez; a més d’altres edils del consistori, que han aprofitat la trobada per copsar el pols del teixit associatiu local. La primera Mostra d’Entitats de Tàrrega es va celebrar l’any 2008 al Parc de Sant Eloi, a la qual van seguir unes altres tres edicions consecutives a la plaça de les Nacions sense Estat, l’escenari escollit també per aquest 2023.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.