La piscina coberta municipal de Tàrrega celebra un any de la seva reobertura superant els 1.400 abonats

El Complex Piscines organitza aquest dissabte 3 de desembre una festa d’aniversari amb una vintena d’activitats obertes a tota la ciutadania

Un any després de la seva reobertura al públic, la piscina coberta municipal de Tàrrega certifica la bona acollida entre la ciutadania en haver superat els 1.400 abonaments. Des que el consistori reobrí les instal·lacions l’1 d’octubre de 2021, l’equipament ha registrat de forma continuada una elevada afluència de persones usuàries i ha mantingut el ritme de matriculacions en les diverses modalitats. Amb aquestes dades a la mà, l’Equip de Govern fa una valoració molt positiva de la represa del servei.

“Les campanyes de promoció per captar abonaments i fomentar l’ús de la piscina que hem posat en marxa durant aquest primer any, així com l’ampli i divers programa d’activitats dirigides i els cursets de natació han resultat tot un èxit”, assenyala el regidor d’Esports, Silveri Caro. Alhora, Caro recalca el fet que “d’entre l’àmplia modalitat de quotes que oferim, la majoria d’usuaris han escollit abonaments que els permeten gaudir de les instal·lacions a qualsevol hora del dia i qualsevol dia de la setmana, fet que certifica la qualitat dels serveis que posem a disposició de la ciutadania”.

El Complex Piscines Tàrrega suma 1.450 usuaris de totes les edats, el 56% dels quals són abonats amb accés a tots els serveis de l’equipament. Sols el 3% del total hi accedeix exclusivament en horari de matí i/o els caps de setmana. Destaca l’elevat nombre d’abonaments familiars: fins a 405; als quals cal sumar 130 abonaments per a dues persones. A més a més, també fan ús de les instal·lacions els socis del Club Natació, alumnes de diversos centres escolars de la capital de l’Urgell i altres entitats de la ciutat.

Per celebrar aquests bons resultats, el Complex Piscines ha organitzat per aquest dissabte 3 de desembre una festa d’aniversari amb una vintena d’activitats. El programa arrencarà a les 10 del matí i culminarà amb un sopar de germanor. Durant tot el matí, tindran lloc classes i demostracions de les activitats dirigides que s’ofereixen a les instal·lacions com són pilates, aquagym, hipopressius, zumba o kick boxing, entre altres, al pavelló poliesportiu i la piscina coberta. Aquestes sessions, que s’allargaran fins a l’hora de dinar, són obertes a tota la ciutadania. L’activitat de celebració prosseguirà a partir de les 5 de la tarda amb propostes adreçades als usuaris de la piscina coberta municipal i els seus familiars. Així, s’han programat sessions de body pump, body combat, entrenament en suspensió o ioga, per esmentar-ne unes quantes. També hi haurà inflables aquàtics per als més petits. L’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Tàrrega i l’empresa Llop Gestió, encarregada de les activitats dirigides que ofereix el Complex Piscines, conviden tothom a gaudir-ne.

Millores a la piscina d’estiu

D’altra banda, aprofitant el període de descans de les instal·lacions d’estiu, la Regidoria d’Urbanisme impulsatreballs de millora a l’espai. Concretament, es procedirà a renovar el paviment de les platges de la piscina exterior. Els treballs, que facilitaran una millor impermeabilització i subjecció del paviment, consisteixen en arrencar les rajoles que hi ha actualment, sanejar la base, impermeabilitzar-la i repavimentar-la amb un nou enrajolat. És previst actuar en una superfície de 340 metres quadrats.

Alhora, aprofitant aquests treballs, també es renovaran les dutxes exteriors del Complex Piscines Tàrrega. En aquest sentit, es retiraran les 12 dutxes actuals per instal·lar-ne sis de noves amb mecanismes individuals. Això permetrà controlar-les i, en cas que sigui necessari, reparar-les una per una.

Inversió de més de 450.000 euros

Recordem que l’Ajuntament de Tàrrega va reobrir la piscina coberta municipal l’1 d’octubre de l’any passat després d’invertir més de 450.000 euros per posar al dia les instal·lacions amb l’adequació de la coberta de l’edifici, la instal·lació d’una deshumectadora que renova l’aire dues vegades cada hora i la substitució dels sistemes de ventilació i climatització. També es van dur a terme tasques de reparació als vestidors,

on es van instal·lar noves mampares. L’equipament, obert de dilluns a diumenge excepte festius, va reprendre la seva activitat sota la gestió directa de l’Ajuntament posant de nou en servei les dues piscines de l’espai, que sumen una làmina d’aigua de 500 metres quadrats, jacuzzi i sala fitness. Ben aviat, va ampliar l’oferta de l’espai oferint cursets de natació adreçats a nadons a partir de quatre mesos fins a infants de 6 anys; així com un divers programa d’activitats dirigides per fomentar la pràctica de l’activitat física i els hàbits saludables.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.