La plaga de conills a Verdú trastoca completament les collites

Molts pagesos de la zona han decidit aquest hivern no sembrar per la propera campanya davant les altes pèrdues

La plaga de conills que pateixen molts pagesos de la zona de Verdú ha trastocat completament les seves collites. Cereal, colza, vinya o ametllers completament danyats per aquests rosegadors que es troben escampat per centenars de milers de caus i arrasen amb tot el que hi ha plantat.

El problema és tal que alguns han decidit no sembrar ara a l’hivern la collita de cereal per recol·lectar-la al juny, després de registrar enguany nombroses pèrdues també per l’increment dels costos de producció. Així ho explica l’Àlex Foix, un dels pagesos que es troba en aquesta situació.

Els afectats van fer una reunió amb alcaldes de l’Urgell i la Segarra per consensuar un manifest per enviar al Departament d’Acció Climàtica. Demanen el compliment dels compromisos adquirits després de les protestes que van fer a l’estiu i reclamen que es pugui caçar a zones públiques com basses i les vies de comunicació.

Un altre factor que els ha jugat en contra ha estat la sequera, ja que amb les pluges els conills haurien estat abocats a patir virus com la mixomatosi, que haurien contribuït a rebaixar la població de l’espècie i per tant la plaga.


Informa: Gerard Díaz Tribó i Oriol Gordillo Laboreo

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.