La Policia Local de Tàrrega aixecarà actes per l’incompliment del toc de queda

Durant la primera nit de confinament nocturn, que s’ha saldat sense incidències, els agents s’han limitat a informar la ciutadania sobre les mesures de mobilitat restringida

La Policia Local de Tàrrega aixecarà actes de denúncia  per saltar-se el toc de queda. Els agents vetllaran pel compliment de les mesures de confinament nocturn fixades pel Govern català davant la segona onada de la Covid-19. Qui circuli per la via pública entre les 10 de la nit i les 6 de la matinada sense motiu justificat s’enfrontarà a una multa de 300 euros (pot arribar a 6.000 euros segons la gravetat de la infracció).

Durant la primera nit del toc de queda, de diumenge a dilluns, Tàrrega no ha aplicat cap sanció i la Policia Local s’ha limitat a informar de les noves mesures. Els controls s’han saldat sense incidències i s’han fet poques identificacions, totes abans de 2/4 de 12 de la nit. Després, no s’ha hagut d’aturar cap persona o vehicle. A partir de la 1 de la nit, fins i tot, s’han anat reduint les patrulles de tres a una. Des de la Policia Local es vol remarcar el civisme i conscienciació amb què la capital de l’Urgell ha iniciat la implantació de les noves restriccions de mobilitat.

Els agents ja iniciaren ahir diumenge el servei extraordinari del toc de queda a partir de les 8 del vespre, quan procediren a informar sobre les noves mesures als establiments de comerç minorista que acostumen a tancar més tard de les 9 de la nit. Avui dilluns també es faran inspeccions en aquest sentit vetllant pel compliment de les mesures. Els efectius es coordinaran en tot moment amb Mossos d’Esquadra, que també despleguen controls a la capital de l’Urgell.

El toc de queda a Catalunya estableix el confinament nocturn i la prohibició de circulació entre les 22h i les 6h. Així mateix, comerç, serveis, restauració, esports i activitats recreatives no poden romandre oberts més tard de les 21h (el menjar per endur es podrà repartir a domicili fins a les 22h). Les activitats culturals hauran de finalitzar com a molt tard a les 22h. Tanmateix, s’han fixat excepcions en cas d’assistència sanitària d’urgència, anar a la farmàcia de guàrdia, desplaçament laboral amb certificat o atenció social inajornable a persones vulnerables entre altres circumstàncies.

Des del passat mes de març, la Policia Local de Tàrrega ha aixecat acta de 160 denúncies per incompliment de les restriccions fixades per combatre la pandèmia. A aquestes, cal afegir unes altres 20 sancions imposades per no dur mascareta sanitària, mesura que esdevingué obligatòria des del passat mes de juliol.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.