La Policia Local de Tàrrega posa en marxa una campanya per millorar la convivència entre ciclistes i vianants a l’espai públic

seguretatviariaLa Policia Local de Tàrrega ha endegat una campanya de seguretat viària destinada a millorar la convivència entre vianants i ciclistes al nucli urbà. Així, els agents informen la ciutadania que es mou en bicicleta per la ciutat sobre les normes bàsiques de circulació. La Regidoria de Governació ha posat en marxa la campanya després de detectar alguns atropellaments de vianants per part de ciclistes que circulaven per la vorera a velocitat excessiva. Tanmateix, en el marc de la campanya, la Policia Local ha aturat ja diversos ciclistes cometent aquesta infracció. De moment s’actua sense imposar sanció però davant conductes reincidents sí s’optarà per multar els infractors.

 

Informació amb caràcter preventiu

D’altra banda, i amb caràcter preventiu, els agents també se situen a la porta dels instituts per conscienciar el jovent que usa bicicleta sobre la normativa de circulació i el respecte vers els vianants. S’incideix en el fet que els ciclistes, a més de la calçada, poden circular per la vorera a una velocitat molt prudent o baixar de la bicicleta. Al mateix temps, la Policia Local trametrà a tots els centres educatius el contingut de la campanya i la normativa vigent sobre la circulació de bicicletes a més d’oferir la proposta de xerrades d’educació vial per part dels agents. El regidor de Governació, Carles Pascual, puntualitza que “la campanya vol conciliar l’ús de la bicicleta com a transport sostenible amb la bona convivència entre ciclistes, vianants i vehicles”. La nova campanya de la Policia Local també apunta que els ciclistes han de respectar els passos de vianants a l’igual que la resta de vehicles i que els menors de 16 anys han de dur casc a totes les vies urbanes. A més, es recorda que a l’antiga travessia de la N-II la gent que va a peu té preferència.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.