La premiada escriptora i artista visual Alicia Kopf imparteix un curs d’escriptura creativa a laAlicia Kopf – Germanes Güell

10 sessions a partir del dimecres 5 de febrer i fins al 8 d’abril, amb aforament limitat · Últimes places disponibles

La premiada escriptora i artista multidisciplinària Alicia Kopf (Girona, 1982) impartirà des de demà dimecres 5 de febrer un curs d’escriptura creativa a la Biblioteca Pública de Tàrrega – Germanes Güell. Alicia Kopf, pseudònim d’Imma Ávalos, és llicenciada en Belles Arts i graduada en Teoria Literària i Literatura Comparada. La seva novel·la Germà de gel  ha rebut els premis Documenta 2015, Llibreter 2016, Ojo Crítico 2016 i Cálamo 2016 a més d’haver estat traduïda a set llengües. També ha exposat diversos treballs de creació avantguardista. Amb el títol d’Escriptura expandida, el curs té caràcter trimestral i es desenvoluparà fins al 8 d’abril. En total, seran 20 hores en 10 sessions de dues hores, els dimecres de 7 de la tarda a 9 del vespre. L’aforament és limitat a 15 persones i resten les últimes places disponibles. Inscripcions a: www.culturatarrega.cat.

 

La iniciativa, impulsada per la Regidoria de Cultura, està destinada a persones amb inquietuds literàries que vulguin desenvolupar un projecte narratiu, incloent projectes interdisciplinaris de base textual. El curs és creatiu i pràctic amb posada en comú i anàlisis de textos de l’alumnat, càpsules teòriques i exercicis breus. L’objectiu és explorar i afinar una mirada pròpia. És previst de realitzar una mostra/lectura de textos de les persones participants un cop finalitzat el trimestre. Cal destacar que Tàrrega ha impartit des de l’any 2013 amb èxit d’inscripcions diversos tallers de narrativa i escriptura creativa, forjant en alguns casos aliances amb altres institucions com l’Ateneu Barcelonès o el Consell Comarcal de l’Urgell. La capital de l’Urgell dona continuïtat a la iniciativa portant enguany fins a Tàrrega una de les veus més singulars de la creació literària actual, Alicia Kopf.

 

Temes del curs

  • Gramàtica de la fantasia: exercicis de desajust de la lògica i els sentits
  • La veu del narrador: perspectiva, traç i llum en la història
  • El ritme en la frase i en el relat
  • Showing / Telling
  • L’ “autenticitat” autoficcional: vulnerabilitat, perspectiva, i pacte de ficció

 

Dates: 5, 12, 19 i 26 de febrer // 4, 11, 18 i 25 de març // 1 i 8 d’abril

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.