La Regidoria de Cultura de Tàrrega edita una sèrie de 18 punts de llibre realitzats per artistes de la ciutat

puntllibreLa iniciativa, precedint la celebració de Sant Jordi, acompanya una exposició a la Sala Marsà en què a partir de divendres s’exhibiran un miler de punts de llibre d’arreu del món 

La Regidoria de Cultura de Tàrrega ha editat una col·lecció de 18 punts de llibre amb il·lustracions d’artistes plàstics de la ciutat creades expressament per a l’ocasió. En total es posen en circulació 18.000 exemplars (un miler de cada disseny) que es lliuraran als usuaris de la Biblioteca Comarcal de Tàrrega i al públic de les activitats literàries de Sant Jordi programades a la ciutat. Els artistes participants són Emi Camps, Carmina Castelló, Glòria Coma, Josep Franquesa, Ramon Franquesa, Josep Giribet, Josep Minguell, Javier Morillas, Magí Puig, Jaume Ribalta, Francesc Rufes, Montserrat Sabi, Domènec Serra, Miquel Solé, Ramon Tàssies, Josep Rodríguez “Tope”, Benjamí Tous i Lluís Trepat. En el cas de Miquel Solé, es tracta d’una edició pòstuma ja que l’artista realitzà el seu punt de llibre poc abans de morir. Segons ha explicat el regidor de Cultura, Raül Palacios, “la idea uneix la literatura amb les arts plàstiques apostant per la creativitat dels pintors targarins”. Cada punt de llibre reflecteix la personalitat artística del seu autor, agrupant en la col·lecció diversos estils i traços.

 

Exposició a Tàrrega amb un miler de punts de llibre

La iniciativa s’emmarca dins els actes de Sant Jordi i acompanya a més una exposició titulada puntdellibre.trrg, que es podrà visitar a la Sala Marsà de Tàrrega del 15 d’abril a l’1 de maig. En aquesta mostra, l’escriptor targarí Xavier Garcia ha aplegat un miler de punts de llibre d’arreu del món, la majoria cedits per col·leccionistes privats. El públic hi trobarà punts de llibre de diferents temàtiques, formes i materials, i no faltaran exemplars rars d’edició limitada. L’exposició s’inaugurarà aquest divendres 15 d’abril, a 2/4 de 9 del vespre, a la Sala Marsà – Casa de Cultura (Carrer de La Vilanova).

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.