La Serra d’Almenara protagonista del Let’s Clean Up Europe a l’Urgell!

L’entorn de la Serra d’Almenara serà el protagonista de la campanya Let’s Clean Up a l’Urgell, el cap de setmana del 7 al 9 de maig.

En aquesta edició de la campanya Let’s Clean Up Europe a l’Urgell! la ciutadania està convidada a recollir els residus abandonats en el medi natural.

El Consell Comarcal de l’Urgell i els ajuntaments d’Agramunt, Castellserà, la Fuliola i Tornabous, amb col·laboració amb l’Associació BTT Serra d’Almenara i l’Ateneu de la Fuliola,  han organitzat aquesta iniciativa amb l’objectiu de conscienciar la societat sobre la gran quantitat de residus que llancem de forma incontrolada a la natura.

Així doncs, el proper dissabte i diumenge, els voluntaris que vulguin participar en l’acció de netejar l’entorn de la Serra d’Almenara, caldrà que prèviament s’inscriguin en algun dels municipis participants on caldrà que indiquin el recorregut que desitgen dur a terme. A totes les persones inscrites se’ls lliurarà bosses per a la recollida dels residus i guants de protecció individual.

L’acció prevista s’iniciarà el dissabte, 8 de maig, a les 9 hores del matí i finalitzarà el diumenge, 9 de maig a les 14 hores. Durant aquest espai de temps els voluntaris que participin de forma individual o en grup, podran aprofitar el seu passeig o  caminada per recollir els residus que trobin en l’entorn recorregut.

Cada ajuntament habilitarà un punt de recollida de residus on després de la batuda caldrà dipositar les bosses degudament reciclades. El diumenge, les entitats organitzadores faran el recompte dels residus recollits i gestionaran cada fracció dels residus recollits de forma correcta.

Les accions de neteja donen resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals per evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l’habitat i el paisatge. Més enllà d’aquest fet, també tenen un alt potencial de sensibilització per a la ciutadania, ja que són una bona oportunitat per visualitzar l’efecte dels comportaments incívics.

Aquesta nova acció del Consell Comarcal de l’Urgell se suma a les que es porten a terme en l’àmbit de polítiques ambientals per millorar la reducció dels residus i es preveu que es repeteixi en diferents indrets de la comarca en complicitat amb els ajuntaments respectius.

________________________________________________________________________________________________________________________

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.