La Soll estrenarà el ‘Ball de Gitanes’ de Tàrrega en el marc de ‘La Gamverrada’ d’aquest dissabte 7 de març

Tàrrega comptarà a partir d’aquest dissabte amb un nou grup de dansa popular i folklòrica: ‘Les Gitanes de La Soll’. La iniciativa ha sorgit des d’aquesta associació a partir de la idea de 19 noies que han decidit crear la versió targarina d’aquesta modalitat de ball parlat que ja es practica en altres ciutats catalanes i que té els seus orígens al final del segle XVIII. L’actuació consisteix a recrear les danses que es ballaven en els casaments gitanos i es combina amb versos parlats on es fa paròdia de la situació social, política i d’actualitat de cada poble.

En els darrers mesos, ‘Les Gitanes de La Soll’ s’han immergit en la recerca d’informació històrica sobre aquesta dansa i han mantingut trobades amb altres grups de Gitanes, com el de Cervera, per poder preparar una versió pròpia. Paral·lelament, s’han realitzat diversos assajos dels balls i versos i s’ha preparat tota la indumentària especial que s’estrenarà aquest dissabte. A més, també s’han realitzat dinars i barres al local de La Soll per poder ajudar a finançar el projecte.

L’estrena tindrà lloc aquest dissabte 7 de març a partir de les 19h en el marc de ‘La Gamverrada’, la trobada de bestiari popular i festiu liderat per dones que està organitzada per ‘Les Verretes de Guixanet’ per segon any consecutiu i que comptarà amb un ampli ventall d’actuacions en la reivindicació del Dia Internacional de la Dona.

Des de La Soll s’ha valorat molt positivament aquesta iniciativa d’impulsar un nou grup de dansa popular tradicional que s’uneix al gran ventall de folklore targarí que s’ha construït a la ciutat gràcies a l’impuls i la força de les entitats.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.