La Soll organitza una xerrada per saber què ha passat amb l’espoli de les restes òssies de la necròpolis medieval jueva de Roquetes


L’espai cooperatiu i autogestionat de La Soll de Tàrrega ha organitzat per aquest dijous 29 de febrer a les 19.30h una xerrada oberta a tota la ciutadania per saber què ha passat amb l’espoli de les restes òssies de la necròpolis medieval jueva de Roquetes corresponents a la matança al call del 1348.

El passat dimarts 20 de febrer, responsables de Patrimoni de la Generalitat es van endur la vuitantena de restes òssies que quedaven al Museu Comarcal Urgell Tàrrega i que estaven en procés d’investigació donat el seu alt valor únic mundial com a testimoni d’un fet excepcional que ajudava a retratar la societat d’una època.

L’assalt al museu es va fer amb total silenci i d’esquena a la ciutadania, ja que la notícia es va fer pública gràcies als mitjans de comunicació i l’Ajuntament de Tàrrega encara no ha fet cap comunicat al respecte. Les pressions de la comunitat jueva han estat definitives i es repeteix el que ja va passar l’any 2007, quan es van espoliar més d’un centenar de restes òssies per ser enterrades al cementiri de Collserola a Barcelona.

La xerrada anirà a càrrec d’Anna Colet, arqueòloga i tècnica del Museu Comarcal Urgell Tàrrega, que ha conegut el cas de primera mà i podrà explicar què ha passat en tot aquest procés que ha suposat una greu pèrdua patrimonial per Tàrrega i el món científic.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.