L’Agrat tanca l’any amb 1.478 socis, un increment de 152 més respecte l’any anterior

Juventudes 3L’Associació Agrat de Tàrrega celebrava aquest passat dissabte 24 de novembre l’Assemblea General Ordinària coincidint amb el 7è aniversari del naixement de l’entitat i assolint la xifra dels 1.478 socis, un increment de 152 socis nous respecte a l’any anterior. Durant l’Assemblea es va aprovar el nou càrrec de comunicació, que a partir de diumenge ocuparà aquesta posició fins d’aquí a tres anys. A més, també es va aprovar la memòria d’activitats, l’estat de comptes, l’informe crític, el calendari i els pressupostos per al curs vinent. Després de 7 anys, l’entitat ha explicat que continua amb la voluntat de ser una part activa de la societat targarina proposant i realitzant diferents activitats durant l’any. En l’actualitat fins a 189 persones formen part activa de les 19 comissions que organitzen les diferents activitats de l’Agrat. El 2018, l’associació ha completat 19 activitats de diferent caire amb les comissions organitzadores de Flèndit, Carnestoltes, Sopar de Gala, Fira de la Cervesa Artesana, Fira del Playmobil, AgraTour, Targalan Lanparty, Festa Major, Sant Joan (amb Agenta), Correllengua (amb Agenta), Patxangues de futbol, 3×3 de bàsquet, Torneig de Volei Platja, Nadales, FesTàrregaSolidària, Targanades, Teatre, Lo Closcamoll i Gènere. A més, s’ha col·laborat en diferents actes d’altres entitats targarines. Enguany, una de les iniciatives que ha tingut més bona rebuda entre socis i sòcies ha estat la campanya de sensibilització local “Tàrrega reutilitza el got”, la qual ha canviat de nom després de l’Assamblea i passa a anomenar-se “OH MY GOT”. L’Agrat ha destinat part del seu pressupost a crear vasos de plàstic dur reutilitzables per fomentar el reciclatge en totes les festes i/o barres que gestioni amb la voluntat de traslladar-ho a tots els esdeveniments targarins i conscienciar del malbaratament dels recursos.
En el consell participatiu del passat 17 de novembre es va valorar positivament la campanya #FreeSilos.
Des de l’entitat han explicat que la campanya “ha servit per donar a conèixer a les persones no sòcies de l’entitat la situació en què es troba l’Agrat actualment respecte a les restriccions d’accés a l’espai de gestió pública. Partint dels resultats de la consulta del consell participatiu, juntament amb la negativa per part de l’Ajuntament de Tàrrega, es va arribar a la conclusió que, les ganes de treballar i la il·lusió per dur a terme les activitats prevalen més entre els membres de les comissions que l’accés a l’espai, fet que ens entristeix com a associació haver de triar i no poder compaginar-ho tot. En conseqüència, totes les comissions han decidit interposar abans el servei a la ciutat i la seva gent abans de paralitzar les activitats per culpa d’una mala gestió municipal”.
Tanmateix, les comissions fan palès la necessitat d’un espai “on poder-se reunir i preparar l’activitat, de la mateixa manera que moltes altres entitats disposen d’un local propi per a poder desenvolupar la mateixa tasca”, han explicat.
“La campanya ha suposat un desgast per part de les comissions de l’Agrat, per tant, es creu necessari una reformulació de la campanya #FreeSilos de cara al 2019 per enfortir-la, ferla més transversal i oberta”, afirmen des d’Agrat.
Com ja és habitual, l’entitat ha col·laborat un any més amb el Gran Recapte d’aliments incentivant la participació dels socis i sòcies. Posteriorment a l’assemblea es va celebrar un sopar i la festa del 7è aniversari de l’Agrat, ambientada en els Oscars Nord-Americans però amb un toc cent per cent Targarí. L’entitat s’ha mostrat satisfeta de la tasca realitzada l’últim any però demana més respecte per part de les institucions. També s’ha insistit amb la necessitat que més gent s’uneixi als grups de treball per poder fer les activitats amb més efectius i noves propostes. “Les comissions continuen sent l’autèntica essència de l’associació, on tothom hi és acceptat i l’únic requeriment és ser major d’edat. En els mesos vinents, les diferents comissions s’obriran a la ciutadania perquè qualsevol persona que desitgi formar-ne part pugui fer-ho”, han explicat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.