L’Ajuntament de Tàrrega adjudica la millora dels parcs infantils i la instal·lació de jocs inclusius en espais públics

Inversió de 28.265 euros per a la reparació de mobiliari urbà i la dotació de jocs adaptats per a infants amb mobilitat reduïda · Projectes escollits per la ciutadania mitjançant el procés de pressupostos participatius

L’Ajuntament de Tàrrega ha adjudicat els treballs de millora dels parcs infantils situats en espais urbans de la ciutat. La licitació s’ha dividit en dos lots corresponents a la reparació del mobiliari ja existent que pateix desperfectes i al subministrament de nous jocs adaptats i inclusius per a infants amb mobilitat reduïda. La Junta de Govern Local ha aprovat l’adjudicació d’ambdós lots a l’empresa Happyludic Playground and Urban Equipament SL per un import total de 28.265 euros (IVA inclòs). Ambdós projectes s’erigiren com la primera i quarta proposta més votada respectivament en el primer procés de pressupostos participatius celebrat a Tàrrega.

La reparació del mobiliari urbà (12.257 euros) es durà a terme en sis parcs infantils de la ciutat a més d’altres ubicats als pobles del Talladell, Altet, Claravalls, la Figuerosa i Santa Maria de Montmagastrell. Balancins, tobogans, gronxadors i altres peces de mobiliari es repintaran i recanviaran per fer unes àrees infantils més segures i agradables. Pel que fa al subministrament i instal·lació de jocs adaptats (16.008 euros), els espais seleccionats són la plaça d’Europa, el parc de Sant Eloi, la plaça del Pare Carles Perelló, la plaça de l’Hort del Barceloní i el parc de la Figuerosa.

Més projectes dels pressupostos participatius en marxa

En aquest sentit, la segona proposta més votada també és a punt de materialitzar-se. Així, la Junta de Govern Local ha donat llum verda a l’adjudicació del subministrament i instal·lació de barres i elements per practicar activitat física a la zona del Parc Esportiu. És un contracte menor que s’ha resolt a favor de l’empresa Hidroiter per un import d’11.499 euros (IVA inclòs). Si bé la proposta inicial era situar aquest equipament a l’espai de les antigues piscines, finalment s’emplaçarà al costat de la pista d’skate, al carrer de Joan Brossa. D’aquesta forma, s’unifiquen instal·lacions esportives i se’n potencia l’ús.

D’altra banda, la restauració de tots els bancs de fusta del municipi, la cinquena proposta més votada en els pressupostos participatius, es troba actualment en fase de licitació, tal i com ja s’informà. El pressupost base és de 35.499 euros. El projecte preveu la reparació de 89 elements de mobiliari de fusta juntament amb els 225 metres lineals del perímetre de bancs que envolten la plaça del Carme. L’empresa adjudicatària s’encarregarà d’arranjar, polir i repintar els taulons. També es procedirà a substituir els elements més malmesos. El regidor de Participació, Carlos Vílchez, subratlla que “des de l’Equip de Govern millorem l’espai públic a partir de les propostes que han obtingut el suport majoritari per part de la ciutadania”. S’ha de recordar que l’Ajuntament de Tàrrega va impulsar un procés de participació en què els veïns i veïnes va decidir com invertir una partida total de 100.000 euros.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.