L’Ajuntament de Tàrrega aprova el projecte d’adequació de la plaça de la Bassa del Parc de Sant Eloi

La capital de l’Urgell ha pressupostat les obres en 74.259 euros, inversió que optarà als ajuts europeus FEDER · L’indret esdevindrà un espai escènic a cel obert en el marc de FiraTàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat en Junta de Govern Local el projecte d’adequació de la plaça de la Bassa, situada al vessant sud del Parc de Sant Eloi. Es tracta d’un indret de 1.866 metres quadrats de superfície, a tocar del carrer dels Amics de l’Arbre, que el consistori vol convertir en un recinte polivalent a cel obert. Entre els possibles usos, es preveu que la plaça de la Bassa pugui esdevenir un dels espais escènics a l’aire lliure en el marc de FiraTàrrega i una aula de natura amb finalitats didàctiques. Per materialitzar aquesta idea, la capital de l’Urgell ha dissenyat un seguit de treballs pressupostats en 74.259 euros (IVA inclòs). L’Ajuntament de Tàrrega ha presentat el projecte a la convocatòria d’ajuts del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea a través de la Diputació de Lleida. En cas d’estimar la proposta, el FEDER finançaria el cost de les obres, les quals serien licitades i executades per la mateixa Diputació de Lleida.

Característiques del projecte

El projecte ara aprovat contempla la construcció d’una grada de formigó al sector nord-est de la plaça que serviria de tribuna per al públic. Al mateix temps, l’estructura faria de mur de contenció per fer front al desnivell de terres evitant possibles despreniments. Els seients frontals de la grada presentaran un acabat de pedra vista harmonitzant amb l’entorn. L’espai central de la plaça es cobrirà amb paviment de sauló. També es faran millores a la rampa d’accés que comunica la plaça amb el carrer dels Amics de l’Arbre. Els treballs de jardineria inclouran la plantació de lledoners i es retiraran exemplars arboris que no es puguin recuperar. La regidora d’Urbanisme, Ivonne Pont, confia que mitjançant la concessió de la subvenció es podrà fer realitat un projecte que figura a l’agenda d’actuacions municipals pendents des de fa temps. “Tàrrega guanyarà un nou espai d’activitat cultural obert a la ciutadania alhora que evitarem la degradació d’un punt simbòlic del Parc de Sant Eloi”.

L’indret era antigament una bassa d’aigua

La plaça de la Bassa deu el seu nom al fet que a finals del segle XIX albergava un dipòsit on la població s’abastia d’aigua. Posteriorment, quan es posaren en marxa noves infraestructures de proveïment d’aigua de boca, el recinte es convertí en un parc infantil familiar amb uns populars gronxadors en forma de barca. Actualment presenta un estat de deteriorament i s’hi dipositen peces de pedra destinades a diverses obres de condicionament que es realitzen a la serra. Amb 17 hectàrees d’extensió, el Parc de Sant Eloi és la principal zona verda urbana de Tàrrega i és gestionada per l’Associació dels Amics de l’Arbre.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.