L’Ajuntament de Tàrrega aprova el projecte de renovació del carrer de Jacint Verdaguer

 

Els treballs d’urbanització milloraran un espai cèntric molt transitat i on també es refarà la xarxa del clavegueram · Les obres tenen un pressupost base de licitació de 187.386 euros

L’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat en Junta de Govern Local el projecte de millora del carrer de Jacint Verdaguer. Es tracta d’un vial cèntric i molt transitat que comunica la plaça del Carme i el carrer de Joan Maragall amb l’avinguda de la Generalitat. L’obra es planteja com una renovació integral, ja que el carrer es refarà tant a la superfície com al subsòl, on se substituiran xarxes de serveis bàsics. L’acció es durà a terme en tota la longitud del carrer i l’àmbit d’actuació comprendrà 1.820 metres quadrats de via pública. El pressupost base de licitació s’ha fixat en 187.386 euros (IVA inclòs) i la Regidoria d’Urbanisme preveu adjudicar els treballs durant el primer semestre del present any 2019.

 

El projecte d’urbanització transformarà el carrer de Jacint Verdaguer en un vial de plataforma única, millorant significativament l’accessibilitat. La calçada i les voreres actuals es demoliran i es construirà un únic paviment. La superfície de les voreres es revestirà de llambordes de formigó de color vermell mentre que l’espai destinat a l’estacionament de vehicles lluirà llambordes de formigó de color gris. La calçada serà d’asfalt, delimitada per pilones i peces de formigó de color blanc. La distribució de la superfície del vial serà molt similar a l’actual. Les voreres tindran una amplada que oscil·larà entre 0,90 i 2,3 metres segons el tram i el costat de carrer. El mobiliari urbà i l’enllumenat, que prèviament s’haurà retirat, es reposarà durant la fase final dels treballs.

 

Es retirarà un pal de llum en favor de l’accessibilitat i el paisatge urbà

El consistori targarí també aprofitarà les obres d’urbanització per soterrar el cablejat aeri de la línia de subministrament elèctric a la cruïlla dels carrers de Jacint Verdaguer i Joan Maragall. Aquesta intervenció permetrà retirar un pal de llum al xamfrà vora la terrassa de la Societat Ateneu i que dificulta la mobilitat dels vianants. L’espai quedarà diàfan i més accessible al torn que el paisatge urbà guanyarà en qualitat.

 

Necessitat de renovar la xarxa de clavegueram

Al subsòl es renovaran les xarxes de sanejament, recollida d’aigües pluvials i telecomunicacions. Les prospeccions han determinat que el clavegueram es troba actualment en mal estat pel pas del temps i que cal refer-lo. El regidor d’Urbanisme, Martí Pijuan, ha indicat que “davant la necessitat d’instal·lar noves conduccions al subsòl hem optat per reurbanitzar tot el vial i modernitzar-lo”. “D’altra banda, també eliminarem així barreres arquitectòniques”, ha apuntat l’edil. Val a dir que el sistema de subministrament d’aigua de boca es mantindrà, ja que les canonades es troben en bon estat. El termini d’execució dels treballs serà de quatre mesos.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.