L’Ajuntament de Tàrrega aprova el projecte d’urbanització del nou polígon industrial previst al nord de la ciutat

És el sector SUD-16 Boscarró Nord, on l’INCASÒL impulsa una inversió de vora 10 milions d’euros

L’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat mitjançant decret d’alcaldia el projecte d’urbanització per desenvolupar el nou sector d’activitats econòmiques previst al nord de la ciutat. Es tracta de l’àmbit SUD-16 Boscarró Nord, un gran polígon que dotarà la capital de l’Urgell amb 264.000 metres quadrats de nou sòl per a usos industrials i de serveis.

El projecte, que es troba ara en fase d’exposició pública a l’espera de l’aprovació definitiva, s’ha redactat adaptant-lo a les modificacions del planejament urbanístic que ja van rebre llum verda del Ple el passat novembre. Els canvis permetran una disminució de costos (es redueix el sistema de vials) i un major aprofitament del sòl, posant a l’abast parcel·les de major superfície.

El nou sector disposarà de 19 parcel·les que es distribuiran de la següent manera: quatre per a indústria aïllada gran (207.092,30 m2); dos per a indústria aïllada mitjana (31.418,90 m2); tres per a indústria aïllada petita (17.168,95 m2); i la resta per a indústria entre mitgeres en parcel·la petita (8.063,20 m2). El SUD-16 Boscarró Nord també inclourà uns altres 131.857 metres quadrats de sòl públic destinats a la xarxa de vials, espais verds i equipaments.

En total, el SUD-16 Boscarró Nord ocuparà una superfície de gairebé 40 hectàrees. La redacció del projecte fixa un pressupost d’execució de 9.677.983 euros. L’Ajuntament de Tàrrega impulsa la tramitació administrativa mentre que l’Institut Català del Sòl, en la seva condició d’administració actuant i titular del 78% del sòl del sector, promou la redacció del projecte i l’execució de les obres. Els treballs podrien començar durant la primera meitat de l’any 2024.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, ha manifestat que “el projecte del nou sector d’activitats econòmiques de Tàrrega marxa endavant i molt aviat podrem ampliar la disponibilitat de sòl industrial al municipi”. I ha afegit que “és molt important que puguem donar resposta a la creixent demanda d’implantació de noves empreses al territori”.

El polígon SUD-16 Boscarró Nord se situarà entre les principals vies de comunicació de la zona: l’A-2 al sud, l’eix Tarragona-Andorra (C-14) a l’oest i la carretera a Guissona (L-310) a l’est. A més, també estarà al costat del sector industrial ja existent de la Canaleta. La modificació del planejament permetrà, a més, destinar dos dels àmbits del sector a la instal·lació de la depuradora nord.

En aquest sentit, el nou projecte dona rellevància a la sostenibilitat mediambiental, l’eficiència energètica i la millora de la mobilitat. Alhora establirà mesures preventives per evitar la contaminació lumínica, acústica i atmosfèrica vers l’espai natural pròxim.

Entre les mesures es preveu la generació d’electricitat a partir de fonts renovables dins de les parcel·les o la prolongació de la línia d’autobusos del nucli de Tàrrega fins a la rotonda de connexió del sector amb la carretera C-14 per facilitar l’ús del transport públic. La configuració urbana s’acompanyarà de vegetació amb la incorporació d’un camí ombrejat d’arbres autòctons per a vianants i bicicletes que connectarà amb el sòl no urbanitzable situat al nord.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.