L’Ajuntament de Tàrrega aprova un projecte d’obres per facilitar els serveis bàsics d’aigua i sanejament al nou centre de dia per a persones amb Alzheimer

Instal·lació de les xarxes de proveïment i clavegueram al llarg del carrer d’Antoni Secanell, vora el Càmping Municipal, amb una inversió de 57.932 euros

 

L’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat un nou projecte urbanístic per facilitar la construcció del nou centre de dia on s’atendran persones amb malalties neuro-degeneratives. Es tracta de les obres que permetran proporcionar a la nova edificació, impulsada per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tàrrega i Comarca (AFATC), els serveis bàsics d’aigua de boca i connexió a la xarxa de sanejament.

Per a fer-ho possible, el consistori targarí preveu instal·lar al llarg del carrer d’Antoni Secanell, vora el Càmping Municipal, les canonades que faran arribar les xarxes d’aigua potable i clavegueram fins a la parcel·la del Camí de Verdú on s’aixecarà el centre de dia. L’Ajuntament de Tàrrega ha pressupostat els treballs en 57.932 euros. L’execució sortirà a concurs molt aviat i es preveu iniciar les obres durant la tardor.

El regidor d’Urbanisme, José Luis Marín, ha assenyalat que des del consistori es posen totes les facilitats perquè el nou centre de dia de l’AFATC disposi en el futur dels serveis bàsics d’aigua i sanejament. “El nou edifici situat a la perifèria quedarà connectat així a les xarxes al llarg del carrer d’Antoni Secanell, el qual enllaça el camí de Verdú fins a l’avinguda de Tarragona”, ha explicat el regidor.

El projecte, que ha rebut llum verda mitjançant decret d’alcaldia, contempla l’obertura de rases per instal·lar les canonades al subsol a un costat del vial. També es deixarà preparat el tram de carrer en previsió de dotar-lo de més enllumenat públic.

El centre de dia de l’AFATC, que també esdevindrà la nova seu de l’entitat, s’aixecarà en un terreny de 3.300 metres quadrats ja cedit pel consistori a la zona del camí de Verdú i vora el recinte del Càmping Municipal. L’equipament requerirà una inversió d’1.159.895 euros. Per ajudar en el seu finançament, el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha concedit una subvenció de més de 900.000 euros a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tàrrega i Comarca.

L’immoble, tot a planta baixa, es construirà en un entorn rural que contribuirà al benestar de les persones usuàries. L’AFATC atén actualment una setantena de persones a més de promoure activitats de detecció precoç i sensibilització vers les persones amb Alzheimer.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.