L’Ajuntament de Tàrrega autoritza els locals d’oci nocturn a treballar com a bars convencionals per afavorir la seva reobertura

Un decret d’alcaldia estableix aquesta alternativa provisional amb les mateixes limitacions d’aforament i horari que els establiments de restauració

L’Ajuntament de Tàrrega ha emès un decret d’alcaldia que autoritza els establiments amb llicència de discoteca o bar musical a desenvolupar activitat com a bar convencional. La mesura té caràcter extraordinari i vol facilitar la reobertura d’aquests locals d’oci nocturn davant el tancament establert per les actuals restriccions sanitàries. La tornada a l’activitat com a bar estarà sotmesa a les mateixes limitacions que la resta dels establiments d’hostaleria: aforament reduït al 30% a l’interior i horari de tancament a les 21:30h a més de la resta de protocols de seguretat sanitària (distància, mans, mascareta).

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú assenyala que Tàrrega vol facilitar una alternativa als establiments amb llicència de discoteca o bar musical perquè puguin treballar i fer front a l’impacte negatiu de l’actual crisi econòmica. “La resposta d’aquests locals davant la possibilitat de reobrir com a bars convencionals ha estat molt positiva, segons hem pogut copsar”, afirma l’alcaldessa.

De moment, el termini de l’esmentada mesura temporal s’ha fixat fins al 9 de maig de 2021 (finalització de l’actual estat d’alarma) si bé el decret d’alcaldia quedarà sense efecte tan bon punt el Departament de Salut aixequi les restriccions. Al mateix temps, tampoc no es descarta una pròrroga de la prerrogativa en cas que les restriccions s’allarguin més enllà del 9 de maig. En aquest sentit, el funcionament dels locals de lleure nocturn com a bars convencionals s’haurà d’anar ajustant a les noves condicions que es vagin establint per les activitats d’hostaleria i restauració.

Val a dir que el Ple de l’Ajuntament de Tàrrega aprovà per unanimitat la setmana passada la suspensió de la taxa d’ocupació de via pública de les terrasses de bars i restaurants durant tot l’any 2021 (aquesta exempció ja s’aplica des del passat mes de març). A més, el consistori assumeix enguany el cost del lloguer i el muntatge de l’enllumenat de Nadal per ajudar el comerç i dinamitzar l’activitat econòmica durant l’actual campanya de festes.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.