L’Ajuntament de Tàrrega busca solucions alternatives al tancament forçós de la piscina coberta municipal

Contactes amb altres consistoris per derivar els nedadors del Club Natació Tàrrega · L’equipament de la capital de l’Urgell no podrà reobrir fins a la primavera vinent, un cop s’hagin instal·lat nous equips de cloració, ventilació i climatització per garantir la salut de les persones

L’Ajuntament de Tàrrega ha establert contactes amb altres consistoris de la plana de Lleida per mirar de trobar una solució alternativa al tancament forçós de la piscina coberta municipal. L’equipament no podrà reobrir les portes fins a la primavera vinent davant la necessitat de fer-hi millores per garantir la salut de les persones usuàries, segons les conclusions d’un informe tècnic encarregat davant la nova situació de pandèmia. En concret, el document alerta sobre l’obligació d’instal·lar nous equips de cloració, ventilació i climatització a més de substituir la deshumectadora. “Obrir les instal·lacions sense haver fet les esmentades tasques de condicionament suposaria posar en risc la salut dels banyistes i els treballadors”, ha assenyalat el regidor d’Esports, Silveri Caro.

A banda de les persones abonades, la impossibilitat de reobrir la piscina coberta afecta els nedadors del Club Natació Tàrrega en no disposar d’un espai per entrenar-se. Per a pal·liar aquesta situació, es podrien derivar els nedadors del CN Tàrrega a altres instal·lacions climatitzades de municipis propers. Silveri Caro ha explicat que les converses ja s’han iniciat si bé encara no es pot concretar cap acord. Mentrestant, el consistori posa totes les facilitats perquè els nedadors del CN Tàrrega s’entrenin durant les properes setmanes a les piscines municipals d’estiu, que a la capital de l’Urgell iniciaran la temporada el proper dissabte 20 de juny. “Treballem perquè no es posi en perill la temporada esportiva dels nedadors de l’entitat”, ha afirmat l’edil puntualitzant que “el passat 4 de juny el consistori ja informà la secció de natació del club sobre el tancament de la piscina coberta”. Avui al vespre també és prevista una altra reunió de membres de l’Equip de Govern amb la junta de l’entitat.

La inversió necessària per posar al dia la piscina coberta de Tàrrega ascendeix a més de 400.000 euros. L’Equip de Govern ha posat fil a l’agulla per tramitar amb caràcter urgent la contractació dels treballs. De fet, per aquest 2020, ja s’havien pressupostat 221.000 euros destinats a renovar la deshumectadora gràcies també en part a una subvenció de la Diputació de Lleida. Ara caldrà també modificar el pressupost municipal per encabir el total de la inversió per als nous sistemes de cloració, ventilació i climatització. “Els processos administratius de licitació, adjudicació i execució porten el seu temps i la piscina coberta no entrarà de nou en funcionament amb totes les garanties de seguretat sanitària fins a la primavera vinent”, ha asseverat Silveri Caro. El finançament anirà a càrrec del consistori sense participació de l’empresa concessionària. L’equipament romandrà tancat en la seva totalitat i tampoc es reobriran a curt termini les sales de gimnàs.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.