L’Ajuntament de Tàrrega cedirà un terreny per construir la nova seu de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tàrrega i Comarca

L’edifici, que s’aixecarà al peu del camí de Verdú, permetrà millorar la tasca social de l’entitat

L’Ajuntament de Tàrrega cedirà un terreny municipal de 3.300 metres quadrats a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tàrrega i Comarca (AFATC) perquè l’entitat hi construeixi la seva nova seu. El solar es troba situat a la zona del Càmping Municipal, en concret vora el camí de Verdú. En aquest sentit, el Ple preveu aprovar en la sessió ordinària d’aquest dijous 28 de juliol (19:30h) la nova qualificació jurídica de la finca (de domini públic passa a bé patrimonial), un tràmit previ a la cessió que es formalitzarà durant les properes setmanes. D’aquesta forma, el consistori dona resposta a la petició de l’AFATC per facilitar la millora de l’atenció social que presta l’entitat a les persones afectades per les malalties neuro-degeneratives i a les seves famílies.

Gràcies a la cessió del terreny, l’AFATC disposarà de sòl on construir la nova seu, ja que les instal·lacions actuals situades al carrer d’Alonso Martínez s’han quedat petites i l’entitat pateix de manca d’espai. Així, l’AFATC projecta construir un Centre de Dia especialitzat en demències amb què es podrà cobrir la demanda social i ciutadana. A l’edifici, les característiques tècniques del qual es donaran a conèixer ben aviat, es treballarà amb les persones usuàries i les famílies en tasques de prevenció i atenció de les malalties neuro-degeneratives.

La finca que se cedirà a l’AFATC s’ubica a un costat del camí de Verdú, vial amb paviment d’asfalt. Es tracta d’una zona ben comunicada, de fàcil accés i en un entorn rural que pot contribuir al benestar de les persones ateses per l’entitat. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú destaca que “des de l’Ajuntament treballem per ajudar l’AFATC a desenvolupar la seva tasca assistencial, la qual ha esdevingut essencial per oferir una millor qualitat de vida a les persones que pateixen malalties neuro-degeneratives”.

Actualment, l’AFATC atén una seixantena de persones usuàries i les seves respectives famílies. A més, també impulsa entre la ciutadania diverses activitats de detecció precoç, conscienciació i sensibilització sobre els estralls que provoquen les malalties neuro-degeneratives. L’Alzheimer afecta cada cop més persones i cada vegada més joves. Així, l’Organització Mundial de la Salut va alertar que el 9% de les persones que pateixen Alzheimer són menors de 65 anys i calcula que el 30% dels casos resten per diagnosticar.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.