L’Ajuntament de Tàrrega commemorarà el Dia Internacional de les Dones amb un ampli ventall d’activitats a favor de la igualtat de gènere

Tàrrega impulsa missatges d'igualtat en el marc del Dia Internacional de la DonaEl consistori dóna suport a la Vaga Feminista del 8 de març i avança a la vigília el seu acte institucional · Exposicions, xerrades, publicacions, concerts, tallers i cinema vertebren un programa que s’estendrà durant tres mesos · Inclou la quarta edició del concurs de vídeos “lip dub”

 Fotografia: L’alcaldessa Rosa Maria Perelló; el regidor de l’Àrea de Polítiques de la Ciutadania, Jaume Folguera; la regidora de Polítiques d’Igualtat, Núria Franquesa; la coordinadora de Polítiques d’Igualtat, Mireia Fontanet; i el director dels Museus de Tàrrega, Jaume Espinagosa; amb la imatge identificadora de la campanya #SiguesSúperIgual

L’Ajuntament de Tàrrega se sumarà a la commemoració del Dia Internacional de les Dones (8 de març) oferint un ampli ventall d’activitats lúdiques i pedagògiques a favor de la igualtat de gènere. Les propostes, adreçades a públic de totes les edats, es desenvoluparan durant els mesos de març, abril i maig sota l’organització de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat. El programa s’emmarca alhora dins la campanya municipal #SiguesSúperIgual que reivindica l’equivalència entre gèneres com a principi essencial de la societat. A la vegada, continuarà potenciant accions de sensibilització contra les conductes masclistes i divulgant la figura de dones targarines rellevants del segle XX. A més, donant suport a la convocatòria de la Vaga Feminista del 8 de març, el consistori avança a la vigília (7 de març) la lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones (19:30h, Casa Consistorial). A l’acte institucional també assistiran les associacions femenines del municipi.

 

Quarta edició del concurs de “lip dub”

Conferències, tallers, publicacions, concerts, exposicions i cinema integraran el cicle. Com activitat destacada sobresurt la quarta edició del concurs de “lip dub”. Així, s’ha convidat entitats i centres educatius a expressar missatges a favor de la igualtat mitjançant vídeos en què se sincronitzen gestos i moviments amb una cançó. El lliurament de premis tindrà lloc el dijous 15 de març (19:30h, Casa Consistorial). Els enregistraments es difondran a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Tàrrega.

 

Les primeres activitats, aquest cap de setmana

Prèviament, la programació arrencarà aquest cap de setmana amb tres suggeriments. El dissabte 3 de març tindrà lloc un “bingo coeducatiu” que traurà a la llum la tasca sovint desconeguda de dones pioneres en diversos àmbits: ciència, art, literatura,… (11h, Oficina Jove de l’Urgell). Prendran el relleu el diumenge 4 de març un recital del duo Walkin’ Roots amb cançons de dones i un tast de vins creats per enòlogues (12h, Museu Comarcal de l’Urgell).

 

Conferències, tallers i cursos

Després, el dimarts 6 de març s’oferirà una conferència sobre dones filòsofes oblidades per la història (18:30h, Biblioteca) a càrrec de la catedràtica Conxa Llinàs Carmona. El dimecres 7 de març arrencarà un taller sobre el dolor emocional en les dones impartit per la psicòloga Roser Carré Ibáñez (16h, Centre d’Entitats). I el dijous 8 de març el Consell Comarcal de l’Urgell organitza la conferència “Com créixer interiorment de manera equilibrada” amb el psicopedagog Daniel Gabarró (19h, Sala Infraestructures.Cat). Una altra proposta formativa serà el curs titulat “Feminisme(s) per a principiants”, que s’iniciarà el dissabte 17 de març (10h, Biblioteca).

 

Abril, mes de publicacions

L’abril, quan és moment de presentacions literàries, Tàrrega publicarà el quart volum de la col·lecció de llibres infantils “On són les dones targarines?”, dedicat a la poetessa i política Josefina Vidal Morera. La presentació tindrà lloc el dimarts 17 d’abril (18h, Biblioteca). D’altra banda, el dijous 19 d’abril veurà la llum el número 31 d’URTX Revista d’Humanitat de l’Urgell amb un dossier dedicat a la biografia de dones targarines que van destacar per la seva trajectòria vital i professional (20h, Casa Consistorial). També en relació al món del coneixement, Tàrrega convocarà el dissabte 28 d’abril una “viquimarató” durant la qual s’incorporaran continguts sobre dones targarines a la Viquipèdia (10h, Biblioteca).

 

Exposicions

Pel que fa a exposicions, la Biblioteca Comarcal exhibirà del 5 al 28 de març la mostra didàctica “Setze jutgesses per al 2016”, un reconeixement a les dones que s’han fet un lloc al panorama musical català del moment. L’exposició està produïda per l’Institut Català de les Dones i la revista Enderrock. Una altra proposta tindrà com a escenari el Museu Comarcal de l’Urgell del 6 d’abril al 27 de maig: “On són les dones targarines?” acostarà al visitant biografies femenines que brillaren en àmbits de la societat si bé encara romanen en l’anonimat. Paral·lelament, els aparadors dels establiments de Foment Targarí exhibiran plafons de la campanya #SiguesSúperIgual.

 

Cinema fet per dones

Cinemes Majèstic també s’han sumat al programa i del 9 al 12 de març projectaran la pel·lícula “Un pliegue en el tiempo”, interpretat, escrit i dirigit per dones. El film s’estrena ara just quan Hollywood reivindica un major reconeixement de les dones dins la producció cinematogràfica. El programa d’activitats del Dia Internacional de les Dones a Tàrrega compta amb el suport del Consell Comarcal de l’Urgell, la Diputació de Lleida, l’Institut Català de les Dones i la Direcció General de Joventut.

 

 

Consulteu aquí el fulletó editat amb les activitats organitzades per l’Ajuntament de Tàrrega

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.