L’Ajuntament de Tàrrega destinarà 350.000 euros per ajudar els comerços locals afectats per la crisi de la Covid-19

La regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, ho ha anunciat en el ple d’aquest dijous • 300.000 euros seran per ajuts directes i 50.000 més, en campanyes de promoció

La regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tàrrega està ultimant els detalls per preparar una línia d’ajudes als comerços locals que s’hagin vist afectats per la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19. La partida està prevista que ascendeixi fins als 350.000 euros totals dividits en dos capítols: 300.000 euros aniran destinats a ajuts directes i 50.000 més es dedicaran a campanyes de promoció del comerç local.

Núria Robert, regidora de Promoció Econòmica, va fer aquest anunci durant el ple municipal celebrat aquest dijous i va explicar que els ajuts directes es dividiran en dos grups. El primer aniria destinat als negocis més afectats que van registrar pèrdues en la facturació d’entre el 50% i el 100% entre el 2019 i el 2020. En aquests casos, les ajudes rondarien els 1.300 euros per comerç. L’altra línia seria per als negocis que van patir pèrdues en la facturació d’entre el 25% i el 49% i les ajudes serien d’uns 1.000 euros per comerç. A més, va explicar que s’està treballant perquè el procés pugui ser el més àgil possible per als beneficiaris, evitant així un excés de burocràcia per poder rebre les ajudes.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Tàrrega també destinarà 50.000 euros addicionals a campanyes generals o sectorials destinades a la promoció i dinamització dels diferents sectors afectats per la crisi. En aquest sentit, fa unes setmanes ja es va estrenar la campanya de suport al món de la restauració sota el títol “Tornem a Taula”, amb la gravació d’un espot audiovisual que ha superat les 10.000 visualitzacions a les xarxes socials. Robert va apuntar que aquestes campanyes “poden ser per incentivar el comerç en general o podran ser específiques, amb la intenció de dinamitzar i beneficiar tots els sectors.”

Durant el ple celebrat aquest dijous, l’equip de govern va votar en contra de la moció presentada pel partit Junts per Tàrrega sobre ajuts directes a empreses, comerços i autònoms afectats per la Covid-19. Segons Robert, el motiu del vot en contra és “perquè ja s’està treballant des de fa temps en aquesta línia d’ajudes amb la intenció que siguin el màxim d’àmplies possibles i perquè el procés pugui ser fàcil, àgil i beneficiós per a tots els comerços afectats per la crisi de la Covid-19.”

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.