L’Ajuntament de Tàrrega destinarà a ajuts socials el 20% de les retribucions assignades als grups municipals

ple ajuntamentProposta del Comú de Tàrrega que l’Equip de Govern incorpora dins el nou pressupost · Les partides no esgotades de dietes, desplaçaments i protocol també esdevindran per a despesa social

L’Ajuntament de Tàrrega destinarà a ajuts socials un 20% de la partida econòmica assignada als grups municipals del consistori a partir d’aquest any 2016. La iniciativa, proposada pel Comú de Tàrrega (CdT), fou incorporada per l’Equip de Govern al pressupost del nou exercici, aprovat recentment pel Ple. Això suposarà que un total de 3.800 euros assignats als grups municipals (i per a cada regidor adscrit al grup) se cediran finalment a serveis socials com el Banc d’Aliments, el Centre Obert (educadors de carrer) i altres ajudes per a col·lectius vulnerables. L’arc consistorial de Tàrrega és format en l’actualitat per 5 grups: CiU i PSC (Equip de Govern), CUP, ERC i CdT. Al mateix temps, també a proposta del CdT, els romanents estalviats de partides d’òrgans de govern en relació a dietes, desplaçaments i protocol esdevindran ajudes socials i d’inserció laboral. Tot plegat generarà uns 10.000 euros anuals que se sumaran a les partides ja existents de despesa social.

Aquest compromís entre l’Equip de Govern i el CdT tindrà una vigència de quatre anys fins a esgotar el present mandat. Val a dir que el pressupost municipal del 2016 contempla també una altra partida de 10.000 euros destinada a la creació d’un Banc de Medicaments per a malalts crònics amb pocs recursos econòmics. Tot plegat certifica l’aposta per les polítiques de caire social de l’Ajuntament de Tàrrega. En aquest sentit, la capital de l’Urgell preveu dedicar durant l’any 2016 més de 3 milions d’euros en despesa de serveis socials, benestar comunitari i foment de l’ocupació, xifra que suposa gairebé un 20% del total del pressupost general de l’ens.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.