L’Ajuntament de Tàrrega habilita un formulari online per reservar torn al cribratge del 5 i 6 de desembre

Es vol evitar així esperes i aglomeracions de les persones que vulguin fer-se els tests ràpids a l’Espai MerCAT · S’han establert franges de mitja hora per facilitar un accés esglaonat

L’Ajuntament de Tàrrega ha habilitat un formulari d’inscripció online per reservar torn a les proves de cribratge poblacional que el Departament de Salut realitzarà al municipi els propers dies 5 i 6 de desembre. La capital de l’Urgell ha optat finalment per concertar cita prèvia amb la finalitat d’evitar esperes, llargues cues i aglomeracions a l’exterior de l’Espai MerCAT, edifici municipal on es duran a terme els tests. Es prega de tramitar la reserva prèvia mitjançant el formulari habilitat a l’adreça web www.tarrega.cat/cribratge. El formulari estableix franges de mitja hora per esglaonar l’accés a l’Espai MerCAT. D’altra banda, la reserva també es pot tramitar per via telefònica a l’Oficina d’Atenció Ciutadana: 973 311 608.

 

El cribratge poblacional per a la detecció de la Covid-19 s’adreça a persones asimptomàtiques de més de 16 anys d’edat. Les proves seran gratuïtes i constaran de tests ràpids d’antígens. L’àmbit geogràfic de la convocatòria comprèn l’Àrea Bàsica de Salut de Tàrrega, que inclou diferents municipis. En aquest sentit, a causa de les restriccions de mobilitat fixades pel confinament municipal de cap de setmana, es prega que les persones procedents de localitats foranes duguin el certificat autoresponsable de desplaçament. Així mateix, es prega de no anar-hi acompanyat de persones menors de 16 anys. Els horaris del cribratge són de 9h a 13h i de 15h a 19h, el dissabte 5 i el diumenge 6 de desembre.

 

D’altra banda, es confirma la tendència a la baixa del risc de rebrot a Tàrrega, que ara se situa en 245,57 (des d’ahir diumenge l’índex baixa dels 300 punts). Tot i això, són valors encara molt alts segons les autoritats sanitàries. Per això, des de l’Ajuntament de Tàrrega es fa una nova crida a no abaixar la guàrdia i a actuar amb prudència i responsabilitat donant compliment a tots els protocols i restriccions per ajudar a frenar la Covid-19.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.