L’Ajuntament de Tàrrega i el Consorci per a la Normalització Lingüística renoven l’acord per impulsar l’Aula de Llengua

Acció formativa d’acolliment lingüístic que afavoreix la inclusió social i la millora de les competències comunicatives per poder accedir al mercat laboral

L’Ajuntament de Tàrrega i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) han renovat el conveni per desenvolupar el programa ‘Aula de Llengua’ al municipi. Es dona continuïtat així a aquesta acció formativa que afavoreix el coneixement de la llengua catalana i la inclusió social de persones immigrades. En paral·lel, facilitant l’aprenentatge de la llengua catalana, s’ajuda les persones nouvingudes a millorar les seves oportunitats per accedir al mercat laboral. El regidor d’Educació, Xavier Rossell-Aparicio, ha destacat l’èxit de l’Aula de Llengua, que la capital de l’Urgell desenvolupa des de l’any 2008 en conveni amb el CPNL i sota la coordinació del Servei Comarcal de Català – Consell Comarcal de l’Urgell. L’edil assenyala que “Tàrrega renovem l’aposta per aquest model consolidat d’acolliment lingüístic”. I afegeix que “a través de la formació generem oportunitats socials, relacionals i d’inserció laboral i educativa a persones nouvingudes o que volen millorar les seves competències lingüístiques”.

En el context de pandèmia, les classes de l’Aula de Llengua de Tàrrega s’imparteixen actualment de forma virtual. Prèviament, però, l’alumnat ha participat en sessions presencials (amb tots els protocols de seguretat sanitària) per explicar-los les eines i recursos telemàtics que assegurin un bon seguiment i l’èxit dels cursos. Per fer-ho possible, el consistori ha facilitat espais de l’Oficina Jove i el Centre la Solana. En el primer trimestre de l’any 2021, l’Aula de Llengua de Tàrrega compta amb una quarantena de persones inscrites.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.