L’Ajuntament de Tàrrega impulsa un conveni amb Localret per estudiar la millora de la connectivitat als pobles del municipi

És una altra de les propostes més votades en el primer procés de pressupostos participatius · El document definirà les accions que serviran per potenciar l’accés a la banda ampla

L’Ajuntament de Tàrrega i el consorci Localret han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’elaborar un estudi per a la millora de l’accés a la banda ampla als pobles del municipi. L’acord és el primer pas en un seguit d’accions perquè aquests nuclis de població disposin d’una connectivitat i uns serveis de telecomunicacions de qualitat. D’aquesta forma, el consistori targarí posa fil a l’agulla per redactar l’esmentat estudi, un dels projectes que va rebre més suports en el darrer procés de pressupostos participatius (fou la tercera proposta més votada). L’estudi es realitzarà a l’EMD El Talladell, Altet, Claravalls, La Figuerosa, Riudovelles i Santa Maria de Montmagastrell. La redacció del document suposarà una despesa de 5.500 euros aportats per l’Ajuntament de Tàrrega. També es constituirà una comissió de coordinació i seguiment del conveni.

 

L’estudi de camp de Localret definirà el conjunt d’accions que permetran la millora de la connectivitat als pobles. També inclourà una diagnosi prèvia que avaluarà aspectes d’orografia; densitat i tipologia d’habitatges; activitat empresarial i industrial; equipaments i infraestructures existents al territori així com les previsions de desplegament dels operadors privats. “Considerem d’interès prioritari adequar la connectivitat dels pobles a les necessitats actuals i contribuir així a millorar-ne la dinamització en els àmbits social i econòmic. Tenim el compromís d’exigir a les administracions que ho prioritzin ja que avui en dia és un servei bàsic imprescindible”, ha apuntat el regidor de Participació i Pobles, Carlos Vílchez.

Subscrit ja el conveni amb Localret, l’Ajuntament de Tàrrega té en marxa els cinc projectes més votats en el marc del seu primer procés de pressupostos participatius. Així, s’han adjudicat la millora dels parcs infantils i la instal·lació de jocs adaptats; s’ultima l’adjudicació de les tasques de reparació de bancs de fusta; i ja s’ha instal·lat al Parc Esportiu, al costat de la pista d’skate, una estructura de “street workout” per practicar l’activitat física coneguda com cal·listènia, centrada en els moviments de grups musculars.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.