L’Ajuntament de Tàrrega inicia els treballs de renovació de paviments en una desena de carrers del nucli urbà

Nou lot de reposició de ferms adjudicat per un import de 133.872 euros

La Regidoria d’Urbanisme de Tàrrega ha iniciat avui una nova fase de renovació de paviments en una desena de carrers de la ciutat. Els treballs consisteixen en l’aplicació d’una capa asfàltica per substituir els ferms més deteriorats. En molts casos, es tracta de paviments de formigó esquerdats a causa de l’ús i el pas del temps. Aquest conjunt d’actuacions, adjudicat per un import de 133.872 euros (IVA inclòs), suposarà una notable millora de la mobilitat en diferents punts del nucli urbà. Sorigué SAU és l’empresa adjudicatària que du a terme les obres, les quals tenen un termini màxim d’execució de tres mesos.

En concret, el lot adjudicat inclou la renovació del paviment de la calçada (amb una capa asfàltica de 2,5 centímetres de gruix) als carrers del Sol Ixent, Mestre Martí, Hospital, Poeta Alfons Costafreda, Joan XXIII, Rambla del Canalet, plaça de Manuel de Pedrolo i el tram del carrer del Segle XX entre Sant Pelegrí i Alonso Martínez. A més, i també amb ús de quitrà, s’habilitaran passos de vianants i plataformes elevades al nivell de la vorera als carrers del Poeta Alfons Costafreda, Mare Vedruna i Mossèn Nicolau a més de la plaça de Manuel de Pedrolo. Són elements que ajudaran a reduir la velocitat dels vehicles i augmentar la seguretat dels vianants.

El projecte preveu senyalització horitzontal, instal·lació de pilones en alguns trams i col·locació de nous embornals per evacuar aigües pluvials. Val a dir que en aquesta nova fase de pavimentacions s’incideix majoritàriament en l’entorn de l’Escola Vedruna, el barri del Sol Ixent i vials propers al nucli antic. S’ha d’assenyalar que l’abril passat va finalitzar un anterior lot d’asfaltatges en què es van invertir 102.000 euros en la renovació de paviments als carrers de Roger de Llúria i Astes de Sant Macari i dos camins del poble de Claravalls.

L’Ajuntament de Tàrrega avança així en l’arranjament de vials i espais públics que presenten un estat deficient a partir d’una diagnosi prèvia efectuada pels serveis tècnics municipals. En aquest sentit, s’ultimen també aquests dies els treballs de reposició de rajoles en voreres malmeses de la Via Lacetània, actuació inclosa en una adjudicació anterior de tasques de paleteria a la via pública.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.