L’Ajuntament de Tàrrega inicia l’adequació de les voreres de la Via Lacetània i el passeig del Parc Esportiu

S’amplien els escocells dels arbres per tal de retirar les rajoles malmeses per les arrels i també es reposaran els panots trencats

L’Ajuntament de Tàrrega treballa en les tasques d’adequació de les voreres a la Via Lacetània i el passeig del Parc Esportiu. Val a dir que és una de les intervencions d’arranjament previstes en una trentena de carrers i places del nucli urbà que va arrencar el passat mes de maig amb la substitució del ferm de la calçada amb una nova capa asfàltica a la Via Lacetània i al carrer de Maria Rúbies. Es tracta d’un projecte dividit en tres lots per renovar paviments i adequar voreres, llambordes i rajoles malmeses.

Els treballs que s’han dut a terme a la Via Lacetània consisteixen en l’ampliació dels escocells dels arbres, que s’han reomplert amb sauló per deixar-los al mateix nivell que la vorera. D’aquesta manera, s’han pogut retirar les rajoles malmeses per les arrels dels pins que hi ha en aquesta via. Els operaris han actuat en una superfície de 52 metres quadrats. Alhora, en breu es procedirà a substituir els panots de les voreres trencats i a executar el tram que falta a la cruïlla amb el carrer de Maria Rúbies.

Actualment, els operaris duen a terme una acció similar per restablir paviments danyats per les arrels dels arbres a la zona esportiva, on s’intervé en una zona de 670 metres quadrats. Les obres s’han adjudicat a l’empresa Arrufat per un import de 23.979 euros (import corresponent al lot 2). Així mateix, dins d’aquest mateix lot, s’ha condicionat la vorera de l’avinguda de Balaguer, reomplert amb sauló una de les voreres del carrer La Plana, el tram final del carrer de Joan Tous i s’ha millorat la plaça de Girona.

Així, el consistori targarí dona continuïtat als projectes d’arranjament d’espais públics que presenten un estat deficient, obres que es financen mitjançant 150.000 euros provinents del romanent de tresoreria, tal i com es va aprovar en la sessió del Ple celebrada el passat setembre. En aquest sentit, prèviament es va adjudicar el lot 3 per valor de 36.298 euros mentre que el lot 1 va sortir a concurs amb un pressupost base de 84.719 euros.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.