L’Ajuntament de Tàrrega inverteix 4.958 euros en la compra de cadires i taules per a ús de les entitats locals

puntaires

 

L’Ajuntament de Tàrrega ha invertit 4.958 euros en l’adquisició de 308 cadires de plàstic i 30 taules de resina, mobiliari que se cedirà gratuïtament a entitats i associacions locals per a l’organització d’activitats. Amb aquesta compra, la Regidoria de Participació Ciutadana vol satisfer les nombroses peticions en aquest sentit que formula el teixit associatiu targarí. El reglament d’ús d’aquest material municipal s’aprovarà en la sessió ordinària del Ple del dijous 25 de febrer (9 nit, Casa Consistorial).

La normativa també farà referència a 200 tanques, 70 mòduls per muntar escenaris, 50 bidons de brossa i 1 pantalla de projecció. El document establirà les normes de cessió i utilització per a actes culturals, socials, festius, esportius o educatius. Per optar a fer ús d’aquest material, caldrà que els col·lectius interessats no tinguin ànim de lucre i estiguin inscrits al Registre Municipal d’Entitats. El reglament estableix que les peticions s’hauran de tramitar amb una antelació mínima de 10 dies i màxima de 3 mesos.

En el cas que hi hagi coincidència d’actes entre dues o més entitats es farà un repartiment proporcional del material. La Brigada Municipal efectuarà l’entrega del material cedit al lloc i el dia que consti en la petició. En cas que no es retorni tot el material cedit o s’observin desperfectes, l’entitat haurà de reparar o reposar físicament els elements trencats.

Obres de rehabilitació a l’ermita del Parc de Sant Eloi

D’altra banda, Tàrrega també debatrà en el Ple una proposta de modificació del pressupost que incorporarà 6.000 euros destinats a la primera fase de restauració de l’ermita del Parc de Sant Eloi. L’edifici, reconstruït íntegrament l’any 1964 i de titularitat municipal, pateix actualment diverses patologies a les teulades que ocasionen filtracions d’aigua. S’han detectat teules trencades i mal estat de les cobertes del cor, nau central, campanar i absis. Les obres de reparació comptaran amb una subvenció de 5.000 euros provinent de la Diputació de Lleida, quantitat que també es consignarà a la modificació de pressupost.

Modificació de la plantilla municipal

Pel que fa a recursos humans, la sessió debatrà una modificació de la plantilla del personal municipal per crear una plaça de caporal dins la Policia Local mitjançant promoció interna entre els agents. Resolt aquest procés, s’extingirà una plaça d’agent. Paral·lelament, es crearà una plaça dins el personal laboral per cobrir tasques auxiliars d’administració del portal de transparència del web municipal i al mateix temps per treballs de publicitat a l’emissora municipal Ràdio Tàrrega.

Adhesió a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya

Un altre dels punts de l’ordre del dia serà la proposta d’adhesió a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC), la qual promou l’oferta de museus i centres d’interpretació del patrimoni fabril històric. La capital de l’Urgell considera aquest pas com una oportunitat de promoció del Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat així com d’altres exponents del patrimoni industrial targarí. La XATIC, que es fundà l’any 2006, agrupa actualment més de 25 municipis interessats en l’atracció de visitants i creació d’activitat econòmica i cultural en l’entorn del turisme industrial. El Ple també preveu donar llum verda a l’adhesió a la Declaració Universal sobre els Arxius reconeguda per la UNESCO. L’Ajuntament de Tàrrega es comprometrà així a adoptar bones pràctiques que vetllin per la preservació i difusió del patrimoni documental.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.