L’Ajuntament de Tàrrega millorarà la mobilitat dels vianants a l’avinguda de Balaguer ampliant la vorera sud

Aprovació inicial del projecte amb un pressupost de contracta de 188.142 euros que inclou la renovació de la canonada d’aigua de boca

 L’Ajuntament de Tàrrega ha enllestit la redacció d’un projecte urbanístic per ampliar la vorera del costat sud de l’avinguda de Balaguer. Es tracta d’una obra que vol millorar la mobilitat dels vianants i l’accessibilitat al llarg del carrer, un important eix de circulació que comunica la cèntrica avinguda de Catalunya amb el barri de Fàtima. El projecte, redactat pels serveis tècnics municipals, ha estat aprovat de forma inicial mitjançant decret d’alcaldia i es troba ara en fase d’exposició pública.

El pressupost de contracta ascendeix a 188.142 euros i inclou l’arranjament de la xarxa d’aigua de boca substituït l’actual canonada de fibrociment per una altra de polietilè. La superfície total d’actuació serà de 1.124 metres quadrats. La vorera sud de l’avinguda de Balaguer guanyarà més espai fins assolir els 2,5 metres d’amplada.

També es construirà segment de vorera en un tram que encara no en disposa i on els vianants circulen per un pas pintat i delimitat per pilones. Els treballs suposaran alhora una millora urbanística a les cruïlles de l’avinguda de Balaguer amb els carrers adjacents (d’est a oest: Indústria, Montsec, Lleida, Verge del Remei, Ramon Novell i Anglesola).

Tota la vorera es refarà amb nova pavimentació acabada amb formigó i panot. En els trams arbrats s’optarà per un sistema de llambordes. Quant a mobiliari urbà, s’instal·laran papereres i, per accentuar la seguretat dels vianants, diferents pilones al llarg del traçat. Els arbres existents s’arranjaran i es plantaran dos exemplars més. L’execució del projecte culminarà amb nova senyalització vertical i horitzontal inclosos passos de vianants.

El regidor d’Urbanisme, José Luis Marín, destaca que “l’ampliació de la vorera sud aportarà millores significatives de mobilitat per als vianants en un carrer força transitat com és l’avinguda de Balaguer”. D’altra banda, cal recordar que el consistori va aplicar l’any passat una capa de sauló a la vorera de l’altre costat, al vessant nord. “Va ser una mesura provisional ja que la vorera nord s’inclou en sectors urbanístics de la zona pendents de desenvolupar en el futur”, apunta el regidor.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.